Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dekoracija za rojstni dan

Dekoracija Za 1 Rojstni Dan

Prvi rojstni dan je poseben mejnik za vsakega starša. Čeprav se otrok tega dogodka verjetno ne bo spomnil, je to priložnost, da s prijatelji in družino proslavite otrokovo prvo leto življenja. Ena od ključnih sestavin uspešne zabave je dekoracija.

Dekoracija za 1. rojstni dan naj bo vesela, živahna in varna za otroka. Barve, vzorci in motivi naj bodo primerni otrokovi starosti. Priporočljivo je, da izberete temo, ki odraža otrokovo osebnost ali interese.

V nadaljevanju boste našli nasvete za načrtovanje popolne dekoracije za praznovanje 1. rojstnega dne.

Izbira Teme Zabave

Ko načrtujete dekoracijo, je prvi korak izbira teme zabave. Nekaj idej:

  • Otrokova najljubša igrača ali knjiga
  • Letni časi (pomlad, poletje, jesen, zima)
  • Prazniki (novo leto, velika noč, božič)
  • Živali (psi, mačke, opice, žirafe)
  • Barve (modra, roza, rumena)

Če je otrok še majhen, izberite nekaj, kar je njemu všeč, namesto da bi sledili aktualnim trendom. Osredotočite se na stvari, ki jih otrok rad počne, njegove najljubše igrače ali knjige.

Tema zabave naj bo preprosta, a osebna. Tako bodo gostje takoj vedeli, kaj praznujete, dekoracija pa bo izražala otrokovo osebnost.

Dekoracija Prostora

Ko imate temo, je čas, da okrasite prostor. Upoštevajte naslednje nasvete:

Uporabite žive barve

Svetle, živahne barve bodo ustvarile veselo vzdušje. Izberite otrokove najljubše barve ali barvno shemo, ki se ujema z izbrano temo. Na primer, za dečka uporabite modro in zeleno, za deklico roza in vijolično.

Dodajte veliko balonov

Baloni so klasika, ko gre za rojstnodnevne zabave. Kupite balone v različnih velikostih in oblikah ter jih razporedite po prostoru. Zavežite jih lahko na stole, mize ali v šopih ob stropu.

READ  Dekoracija Za Rojstni Dan

Uporabite girlande in zastavice

Girlande in zastavice v veselih barvah hitro spremenijo navaden prostor v prazničnega. Obesite jih lahko na stene, okna, vrata ali po stropu.

Postavite fotostojnico

Fotostojnica z rekviziti je zabaven dodatek vsaki zabavi. Postavite jo v kot in povabite goste, naj si naredijo fotografijo za spomin. Rekviziti naj se ujemajo z izbrano temo, na primer krone, sončna očala v obliki srca, novoletne kape itd.

Dekoracija Za 1 Rojstni Dan

Pripravite okraske z otrokovim imenom

Okraski z vtisnjenim otrokovim imenom in starostjo bodo čudovit spomin na praznovanje. To so lahko majice, kape, baloni ali dekoracija za prostor.

Miza

Miza za rojstnodnevno zabavo mora biti posebna. Ena od možnosti je tematska postavitev – na primer metulji za deklico ali dinosaurusi za dečka. Druga možnost je preprosta, a učinkovita dekoracija v eni ali dveh komplementarnih barvah.

Prti in pogrinjki

Za mizo uporabite prte in pogrinjke, ki se ujemajo z barvno shemo. Bodite pozorni, da so materiali varni za otroke in se lahko čistijo.

Svečke in baloni

Svečke so lep dodatek vsaki mizi, vendar bodite previdni zaradi varnosti otrok. Namesto pravih svečk uporabite električne. Mizo okrasite tudi z baloni v različnih velikostih – zavežite jih lahko na ozadje stolov ali pustite, da prosto lebdijo.

Cvetje

Živahne šopke na mizi bodo polepšali prostor. Izberite umetno cvetje namesto pravega, saj je varnejše za otroke. Lahko ga položite v vaze ali zavijete v papir, nato pa razporedite po mizi.

Tabla z otrokovim imenom

Mizi dodajte osebnosti s tablo ali znakom z otrokovim imenom in starostjo. Uporabite lahko les, karton ali stiropor – pobarvajte ga v barvi po vaši izbiri in z velikimi črkami napišite otrokovo ime.

Hrana in Pijača

Praznovanje 1. rojstnega dne pomeni tudi posebno hrano in pijačo.

READ  Dekoracija Za 18 Rojstni Dan

Tortica

Osrednja zvezda praznovanja naj bo seveda tortica. Najbolje je naročiti eno narejeno posebej za to priložnost pri slaščičarju. Okrasite jo lahko s figuricami, ki se ujemajo s temo zabave. Namesto svečk uporabite električne.

Prilagojena hrana za otroke

Poleg tortice pripravite preproste jedi za otroke, kot so sadje, zelenjava, jogurt, puding ali palačinke. Hrana naj bo mehka, brez grobih koščkov ali začimb.

Pijača za otroke

Za pijačo otrokom ponudite vodo ali sok. Pazite, da ne vsebujejo dodanega sladkorja. Za starejše goste pripravite kavo, čaj in osvežilne pijače.

Tematsko posodje

Če želite, lahko pri jedi in pijači sledite izbrani temi tudi z posodjem in priborom. Uporabite lahko krožnike, skodelice in jedilni pribor z motivi, ki se ujemajo z zabavo.

Varnost

Pri dekoraciji za 1. rojstni dan je varnost otrok na prvem mestu. Upoštevajte naslednje smernice:

  • Previdno z ostrimi predmeti, kot so škarje, noži ali igle.
  • Baloni naj bodo dobro pritrjeni, da se otroci ne morejo zadušiti.
  • Sveče nadomestite z električnimi.
  • Dekoracije pritrdite varno, da ne padejo.
  • Preverite, da so vsi materiali netoksični in jih lahko otroci varno posedajo ali grickajo.

Redno preverjajte prostor in odstranite morebitne nevarne predmete. Majhni otroci radi vse posegajo, zato je previdnost ključnega pomena.

Zaključek

Dekoracija igra pomembno vlogo pri ustvarjanju popolne zabave za 1. rojstni dan. Sledite otrokovim interesom pri izbiri teme in barv ter poskrbite za veselo vzdušje z baloni, girlandami ter osebnimi dodatki.

Ne pozabite tudi na varnost in prilagodite hrano ter pijačo majhnim otrokom. Z malo truda boste pripravili nepozabno praznovanje, ki se ga boste z veseljem spominjali še dolgo.

Dekoracija Za 1 Rojstni Dan

Related posts

Otroška Dekoracija Za Rojstni Dan

admin

Dekoracija Za 29. Rojstni Dan

admin

Dekoracije Za 50 Rojstni Dan

admin

Leave a Comment