Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dopust

Kam Na Dopust Pozimi

Pozimi je veliko ljudi prepričanih, da je najbolje ostati doma, ker vremena niso primerna za potovanja. Vendar to ni res! Pozimi je veliko čudovitih destinacij, kamor lahko odpotujete. V nadaljevanju boste izvedeli več o najbolj priljubljenih počitniških destinacijah pozimi in zakaj je vredno razmisliti o dopustu v tem letnem času.

Zakaj na dopust pozimi?

Manj gneče

Mnoge počitniške destinacije so poleti prenatrpane s turisti. Pozimi pa je veliko manj ljudi, zato lahko v miru uživate v lepotah kraja. Poleg tega so cene namestitev in letalskih vozovnic praviloma nižje kot v visoki sezoni.

Ugodnejše cene

Kot že omenjeno, so cene pozimi za do 30% nižje kot poleti. To velja za nastanitve, aktivnosti in tudi hrano. Zato si lahko privoščite več za enak znesek denarja.

Manj vročine

Če vam visoke temperature poleti ne ustrezajo, je zimski dopust odlična izbira. Namesto potenja na plaži lahko uživate v snežnih radostih ali pa enostavno raziskujete kraj brez vročine.

Več aktivnosti

Če radi smučate, deskate ali se ukvarjate z drugimi zimskimi športi, potem je seveda zimski dopust idealna priložnost za uživanje v teh dejavnostih. Poleg tega pa lahko pozimi doživite tudi druge aktivnosti kot so kopanje v termah ali obiskovanje božičnih sejmov.

Najboljše počitniške destinacije pozimi

Alpe

Če iščete zasnežene strmine za smučanje ali deskanje, potem so Alpe odlična izbira. Najbolj priljubljene smučarske destinacije v Alpah so Avstrija, Francija, Švica in Italija. Tu lahko uživate v najboljših smučarskih centrih z odlično infrastrukturo. Poleg smučanja pa lahko uživate tudi v drugih zimskih aktivnostih ali pa preprosto uživate v čudovitem gorskem okolju.

Skandinavija

Skandinavske države, kot so Norveška, Švedska, Finska in Islandija, ponujajo pravljične zimske pokrajine. Tu lahko opazujete severni sij, se vozite s sanmi vlečenimi s husky psi, uživate v aktivnostih na ledu ali pa preprosto uživate v snežnih gozdovih. Zaradi oddaljenosti od ekvatorja so zime v Skandinaviji posebej mrzle in sneg zagotovljen.

READ  Kam Na Dopust Z Majhnim Otrokom

Alpe

Če iščete zasnežene strmine za smučanje ali deskanje, potem so Alpe odlična izbira. Najbolj priljubljene smučarske destinacije v Alpah so Avstrija, Francija, Švica in Italija. Tu lahko uživate v najboljših smučarskih centrih z odlično infrastrukturo. Poleg smučanja pa lahko uživate tudi v drugih zimskih aktivnostih ali pa preprosto uživate v čudovitem gorskem okolju.

Združene države Amerike

ZDA ponujajo odlične destinacije za ljubitelje zimskih športov. Najbolj znana je seveda Aspen v Koloradu, kjer lahko uživate v najboljšem smučanju. Poleg tega pa so tu še države kot Montana, Utah, Vermont in Wyoming z odličnimi smučišči. Za popoln zimski oddih v Ameriki pa lahko obiščete tudi mesta kot New York ali Chicago in doživite praznično vzdušje.

Japonska

Če želite doživeti nekaj drugačnega, potem razmislite o obisku Japonske. Država je pozimi prekrita s snegom in tu lahko uživate v tradicionalnih zimskih aktivnostih kot sta smučanje in drsanje. Poleg tega pa lahko okušate japonsko hrano, se naužijete vročih termalnih vrelcev ali pa obiščete budistične templje prekrite s snegom.

Kam Na Dopust Pozimi

Kaj početi na zimskem dopustu

Zimski športi

– Smučanje in deskanje na snegu
– Drsanje
– Sankanje
– Vožnja s sanmi na husky vpregi
– Pohodništvo v snegu (zimski treking)

Wellness

– Kopanje v termah in naravnih vrelcih
– Obisk spa centrov
– Joga in meditacija
– Masaze in razvajanje

Kulturno raziskovanje

– Obisk muzejev in galerij
– Ogled znamenitosti brez poletnih gneč
– Praznični sejmi in festivali

Gastronomija

– Poskušanje lokalnih specialitet
– Udeležba na kulinaričnih delavnicah
– Obisk vinotek in pokušina vin

Zabava

– Nočno smučanje
– Zabave v planinskih kočah
– Koncerti in festivali

Zaključek

Kot lahko vidite, obstaja veliko odličnih razlogov zakaj odpotovati na zimski dopust. Brez poletne vročine in gneče lahko v miru raziskujete destinacijo in se predajate zimskim užitkom. Z malo načrtovanja lahko najdete popoln zimski oddih za vaš okus in proračun. Tako da ne odlašajte in že danes začnite razmišljati kam na dopust pozimi!

READ  Kam Na Dopust

 

Related posts

Kam Na Dopust

admin

Kam Na Dopust V Bosno

admin

Kam Na Dopust S Psom

admin

Leave a Comment