Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Nasveti

Nasveti Za Britje

Britje je za mnoge moške vsakodnevna rutina. S pravilno tehniko in izbiro pripomočkov lahko britje naredite prijetnejše, učinkovitejše in manj boleče. V tem članku bom delil nekaj nasvetov za britje, ki vam bodo pomagali doseči gladko in sijočo kožo brez razdraženosti in vbodnin.

Izbira Britvice in Rezila

Varnostne Britvice

Varnostne britvice so odlična izbira za začetnike, saj zmanjšajo možnost ureznin. Opremljene so z zaščitnim trakom, ki preprečuje rezili, da bi se dotaknilo kože. Prav tako ponujajo dobro drsnost in enakomerno britje.

Klasične Britvice

Če želite najtesnejše britje, izberite klasično britvico. Zahtevajo več spretnosti in pazljivosti kot varnostne britvice, vendar omogočajo več nadzora in preciznosti. Bodite pozorni, da menjate rezila dovolj pogosto.

Žiletka

Žiletke ponujajo zelo cenovno učinkovito možnost za britje. Eno samo žiletko lahko uporabljate več tednov ali mesecev. Zahtevajo nekaj več spretnosti kot varnostne britvice, vendar lahko z malo vaje dosežete odlične rezultate.

Priprava Kože

Umivanje Obraza

Pred britjem si vedno umijte obraz z toplo vodo, da odstranite umazanijo, olje in odvečno kožo. Topla voda odpre pore, mehča dlake in pripravi kožo za britje. Po britju sperite obraz s hladno vodo, da zaprete pore.

Mazilo Za Britje

Uporaba mazila za britje lahko znatno izboljša vaše britje. Mazila pomagajo britvici drseti prek kože, zmehčajo dlake in ščitijo kožo. Izberite mazilo, ki je primerno za vaš tip kože. Geli so boljši za mastno kožo, kreme pa za suho.

Exfoliacija

Nežna exfoliacija pred britjem odstrani odvečno kožo in dlake, ki rastejo v različnih smereh. S tem pripravite kožo za tesnejše in gladkejše britje. Exfolirajte 1-2 krat na teden z nežnim pilingom ali krtačo.

READ  Nasveti Za Križarjenje

Nasveti Za Britje

Tehnika Britja

Smer Rasti Dlak

Britev vedno v smeri rasti dlak, ne proti njej. Tako boste zmanjšali možnost vbodnin in razdraženosti. Za ugotavljanje smeri rasti si pomagajte s tipanjem obraza.

Pravilen Kot

Držite britvico pod kotom približno 30 stopinj do kože. Prevelik kot lahko povzroči drgnjenje in iritacijo kože. Roka naj bo čvrsta, vendar ne pretirano – pustite britvici, da drsi po koži s svojo lastno težo.

Kratki Potegi

Delajte kratke potege britvice v smeri rasti dlak. Dolgi in hitri potegi lahko povzročijo ureznine in manj konsistentne rezultate. Po vsakem potegu britvico sperite, da odstranite dlake in mazilo.

Ne Pretiravajte

Ko dosežete gladko britje v eni smeri, ni potrebe, da prebritev isto območje še v drugih smereh. To lahko povzroči razdraženost in vbodnine. Raje se osredotočite na območja, ki potrebujejo dodaten prehod.

Nega Po Britju

Umivanje in Hlajenje

Ko končate z britjem, nežno splaknite obraz s hladno vodo, da zaprete pore, odstranite dlake in mazilo ter pomirite kožo. Lahko tudi uporabite ledene kocke, da preprečite morebitno razdraženost in rdečico.

Toner in Vlažilna Krema

Nanesite toner, ki bo pomagal uravnovesiti pH kože. Nato uporabite lahko, ne dišečo vlažilno kremo, ki bo kožo pomirila, navlažila in zaščitila. Izogibajte se dišavam, ki lahko povzročijo dodatno razdraženost.

Izogibanje Alkoholu

Po britju se izogibajte izdelkom na osnovi alkohola, saj lahko izsušijo kožo. Prav tako se izogibajte močnim dišavam v nekaj urah po britju iz istega razloga.

Reševanje Težav

Razdraženost

Če opazite razdraženost, prenehajte z britjem za nekaj dni, da se koža umiri. Uporabljajte negovalne izdelke, ki vsebujejo alantoin ali bisabolol za pomiritev kože in pospešitev celjenja. Preverite tudi tehniko britja.

READ  Nasveti Za Potovanje V Rusijo

Vbodnine

Vbodnine nastanejo zaradi poškodbe dlak pod površjem kože. Poskrbite, da brite v smeri rasti dlak in ne delate preveč pritiska. Po britju uporabite izdelke z bakrom, cinkom ali vitamini skupine B za hitrejše celjenje.

Aknaste Lise

Aknaste lise po britju so lahko posledica maščob v mazilih. Če imate mastno kožo, poskusite z gelom namesto kremo ali uporabite izdelek za britje za občutljivo kožo. Redno menjajte britvico in temeljito umivajte obraz pred in po britju.

Zaključek

Z upoštevanjem teh nasvetov za pravilno pripravo kože, tehniko britja in nego po britju lahko uživate v učinkovitem in prijetnem vsakodnevnem britju. Najpomembneje je, da najdete izdelke in rutino, ki ustrezajo prav vam in vašemu tipu kože. Sčasoma boste tako razvili veščine za gladko in sijočo kožo brez razdraženosti.

Related posts

Nasveti Za Kosilo

admin

Nasveti Za Lažje Učenje

admin

Nasveti Za Varčevanje

admin

Leave a Comment