Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dekoracija za rojstni dan

Dekoracija Za 40 Rojstni Dan

40. rojstni dan je pomemben mejnik v življenju vsakega posameznika. To je čas, ko se ozremo nazaj na prehojeno pot in se veselimo prihodnosti. Praznovanje 40. rojstnega dne je lahko zabavno in posebno, če poskrbimo za primerno dekoracijo.

V nadaljevanju boste našli nekaj nasvetov in idej za dekoracijo 40. rojstnega dne. Osredotočili se bomo na barve, tematiko zabave, hrano in pijačo ter druge dekorativne elemente, ki bodo pomagali ustvariti nepozabno vzdušje.

Barve

Pri izbiri barvne sheme za 40. rojstni dan lahko izbirate med različnimi možnostmi. Priljubljene so črna in zlata barvna kombinacija, ki predstavljata eleganco in zrelost. Lahko pa izberete tudi bolj živahne barve, kot so vijolična, roza ali turkizna.

Če želite poudariti nostalgičen občutek, izberite barve iz 80ih ali 90ih let prejšnjega stoletja – neonsko zeleno, svetlo modro, fluorescentno roza so le nekatere možnosti. Bodite kreativni in izberite barve, ki predstavljajo osebnost in okus praznovalca.

Nekaj idej za barvne kombinacije:

 • Črna, zlata in srebrna
 • Vijolična in srebrna
 • Roza, zelena in modra
 • Turkizna in bela
 • Oranžna, rumena in rdeča

Uporabite izbrane barve pri dekoraciji – balonih, servietkah, prtičkih, pogrinjkih in ostalih dekorativnih elementih.

Tematika zabave

40. rojstni dan je priložnost, da se spomnite preteklih let in obujate spomine. Zato je dobra ideja izbrati tematiko zabave, ki temelji na nostalgiji. Nekaj primerov:

Zabava v slogu 80ih/90ih

Ustvarite vzdušje disko kluba iz 80ih ali 90ih let. Predvajajte glasbo tistega obdobja, gostje naj se oblečejo v slogu tistega časa, dekorirajte z neonskimi barvami, starimi plakati, kasetami in drugimi rekviziti iz tistega obdobja.

“Ko sem bil star 20”

Spomnite se obdobja, ko je praznovalec dopolnil 20 let. Izberite glasbo, modo in filme iz tistega časa. Gosti naj pridejo oblečeni kot takrat, postrezite s priljubljeno hrano in pijačo tistega obdobja.

READ  Dekoracija Za 29. Rojstni Dan

Dekoracija Za 40 Rojstni Dan

Retro party

Praznujte v slogu 50ih, 60ih ali 70ih let. Oblecite se v tiste čase, poskrbite za primerno glasbo, hrano in pijačo. Ustvarite vzdušje rock and roll zabave ali hipijevskega piknika.

Filmska tematika

Izberite najljubši film ali žanr praznovalca in priredite filmsko tematsko zabavo. Npr. zabava v slogu Jamesa Bonda, Harryja Potterja ali Star Wars.

Hrana in pijača

Postrezite s priljubljeno hrano in pijačo iz mladosti praznovalca ali pa pripravite trendovske jedi, ki so značilne za 40. leta. Nekaj idej:

Nostalgična hrana

 • Pica
 • Hamburgerji in ocvrt krompirček
 • Sladoled
 • Palčke s sirom
 • Čips in oreščki

Trendovska hrana za 40. leta

 • Sushi
 • Temna čokolada
 • Sadje
 • Zelenjavni krožniki
 • Solatni krožniki

Za pijačo poskrbite za koktajle, penino, vino in pivo. Naredite tudi alkoholne in brezalkoholne koktajle s sadnimi okusi.

Dekoracija

Poleg barv in tematike poskrbite še za ostalo dekoracijo, ki bo ustvarila nepozabno vzdušje.

Fotografije

Razstavite fotografije praznovalca iz različnih obdobij njegovega življenja. Dodajte zabavne rekvizite – očala, klobuke, umetne brke, ki se jih lahko gosti fotografirajo.

Lučke

Obesite pisane lučke ali lampiončke za prijetno vzdušje. Dodajte utripajoče lučke v obliki številk 40.

Dekorativni dodatki

Postavite stoječa ogledala, sveče, balone s številko 40, girlande, konfeti, zastave in drugo. Bodite kreativni!

Zaključek

40. rojstni dan naj bo nepozabno doživetje! Z malo truda, kreativnosti in zabave lahko pripravite odlično zabavo ob obletnici. Najpomembneje pa je, da praznujete v družbi najdražjih in uživate ob spominih na pretekla leta. Vse najboljše!

Related posts

Viseča Dekoracija Za Rojstni Dan

admin

Dekoracije Za Otroški Rojstni Dan

admin

Namizna Dekoracija Za Rojstni Dan

admin

Leave a Comment