Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dekoracija za rojstni dan

Dekoracija Za Prvi Rojstni Dan

Prvi rojstni dan je poseben dogodek za vsako družino. Čeprav se otrok verjetno ne bo spominjal praznovanja, je to priložnost za starše, da ustvarijo čudovite spomine. Ena od ključnih sestavin uspešne zabave za prvi rojstni dan je dekoracija.

Dekoracije za prvi rojstni dan naj bodo vesele, barvite in zabavne. Pomembno je, da odražajo osebnost otroka in okus staršev. Pri načrtovanju dekoracij je treba upoštevati varnost, saj bodo otroci plezali, tekali in se igrali.

V nadaljevanju so predlogi za različne dekoracije za prvi rojstni dan, ki bodo ustvarile čudovito praznovanje.

Tematska dekoracija

Tematska dekoracija je odlična izbira za prvi rojstni dan, saj pomaga ustvariti vzdušje in koherenten videz. Nekaj priljubljenih tem za dekoracijo vključuje:

Živalska tema

Živalska tematika, kot so zajčki, opice, psi ali dinozavri, je pri otrocih zelo priljubljena. Uporabite balone, serviete, krožnike in pribor v temi izbrane živali. Dodajte plišaste igrače, napihljive figurice ali kartonaste izreze živali po prostoru.

Pravljična tema

Izbira priljubljene otroške pravljice, kot sta Peter Pan ali Rdeča Kapica, lahko ustvari čudovito dekoracijo. Uporabite barve in like iz zgodbe ter dodajte veliko domišljije.

Vesoljska tema

Zvezde, planeti, rakete in vesoljci so lahko osnova za vesoljsko temo. Uporabite srebrne, zlate in vijolične barve ter dodajte veliko bleščic.

Barve

Pri izbiri barvne sheme za dekoracijo prvega rojstnega dne je najbolje ostati svetlo in živahno. Nekatere dobre možnosti so:

 • Modra in rumena
 • Roza, vijolična in zelena
 • Oranžna, rumena in zelena
 • Vse barve mavrice

Izogibajte se temnim ali zelo kričečim barvam, ki lahko delujejo preveč intenzivno za majhne otroke. Namesto tega se osredotočite na barve, ki spominjajo na sladkarije, saj bodo vzbudile veselje.

READ  Baloni Za Rojstni Dan

Dekorativni elementi

Obstaja veliko okraskov, s katerimi lahko popestrite prostor za praznovanje prvega rojstnega dne. Nekaj idej:

Baloni

Baloni so klasika za rojstnodnevne zabave. Kupite jih v barvah, ki se ujemajo z barvno shemo, in jih namestite po prostoru. Zvezane balone lahko obesite s stropa ali pritrdite na stene.

Girlande

Girlande in zastavice v veselih barvah lahko hitro spremenijo navaden prostor v prazničnega. Izberite takšne iz papirja, krep papirja ali blaga.

Lučke

Svečke, lučke ali lampijoni ustvarijo toplo vzdušje. Če praznujete zunaj, obesite lučke na drevesa, mize in drugo pohištvo.

Cvetje

Živahne šopke ali lončnice v loncih bodo polepšale prostor. Izberite pisane barve, ki se ujemajo z barvno shemo.

Napihljivi gradovi in loki

Veliki napihljivi gradovi ali loki na vhodu signalizirajo, da se nekaj posebnega dogaja. Otroke bodo navdušili.

Hrana in pijača

Hrana za prvi rojstni dan naj bo pisana in zabavna. Namesto običajne hrane za odrasle raje izberite prigrizke, ki bodo všeč otrokom. Nekaj idej:

 • Piškoti, biskviti in kolački v zabavnih oblikah
 • Sadje narezano na palčke ali kose
 • Sendviči izrezani v zvezde, srčke ali živali
 • Pizza v manjših kosih za lažje jemanje
 • Jogurt v manjših lončkih z slamico
 • Pijača v slamico namesto v kozarcih, da se ne polije

Poskrbite za dovolj hrane, ki ne zahteva uporabe pribora, da bodo otroci lahko jedli z rokami. Prav tako imejte na voljo veliko papirnatih brisač in vlažilnih robčkov za čiščenje umazanih rok in obrazov.

Varnost

Ker bodo na zabavi za prvi rojstni dan prisotni predvsem majhni otroci, je varnost ključnega pomena. Upoštevajte te nasvete:

 • Odstranite vse nevarne predmete iz dosega otrok
 • Zaščitite vtičnice, ki niso v uporabi
 • Pospravite omare z zdravili, čistili ali drugimi strupenimi snovmi
 • Preverite, da so pohištvo, police in drugi predmeti varno pritrjeni na stene
 • Ne uporabljajte krhkih okraskov ali pribora
 • Imejte odraslo osebo v vsakem prostoru za nadzor
READ  Otroška Dekoracija Za Rojstni Dan

S temi varnostnimi ukrepi bodo otroci lahko varno raziskovali in se zabavali.

Zaključek

Dekoracija za prvi rojstni dan je priložnost, da proslavite otrokovo prvo leto življenja na poseben način. Z izbiro tematske dekoracije, živahnih barv, zabavnih okraskov in primerne hrane ter pijače lahko ustvarite nepozabno praznovanje. Z malo kreativnosti in načrtovanja bo prvi rojstni dan zares poseben dogodek za vso družino. Ne pozabite pa tudi na varnost, saj bodo prisotni predvsem majhni otroci. S temi nasveti za dekoracijo prvega rojstnega dne bo praznovanje nepozabno!

Dekoracija Za Prvi Rojstni Dan

Related posts

Dekoracija Za 30 Rojstni Dan

admin

Party Shop Ljubljana

admin

Namizna Dekoracija Za Rojstni Dan

admin

Leave a Comment