Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Hobiji

Hobiji V Življenjepisu

Zakaj so hobiji pomembni v življenjepisu

Hobiji so pomemben del življenjepisa, saj delodajalcem pomagajo dobiti celovitejšo sliko o kandidatu. Hobiji lahko pokažejo vaše interese, spretnosti, osebnostne lastnosti in predanost izven službenih obveznosti.

V življenjepisu naj bi izpostavili 3-4 hobije, ki so relevantni za delovno mesto, za katero se potegujete. Na primer, če se prijavljate za delovno mesto programerja, je smiselno omeniti hobije povezane s programiranjem, kot sta razvijanje spletnih aplikacij ali ustvarjanje video iger.

Kako izbrati prave hobije za življenjepis

Ko izbirate hobije za vključitev v življenjepis, upoštevajte naslednja priporočila:

 • Izberite hobije, ki kažejo vaše spretnosti, ki so relevantne za delovno mesto
 • Vključite hobije, ki prikazujejo vašo kreativnost, radovednost in sposobnost reševanja problemov
 • Izogibajte se kontroverznim ali deljenim interesom, ki bi lahko negativno vplivali na vaše možnosti za zaposlitev
 • Bodite iskreni – ne izmišljujte si hobijev samo zato, ker se vam zdijo privlačni za delodajalce

Kako opisati hobije v življenjepisu

Ko v življenjepis vključite hobije, poskrbite za jasen, jedrnat opis, ki poudari vaše spretnosti. Za vsak hobija navedite:

 • Ime hobija
 • Koliko časa se ukvarjate s tem hobijem
 • Vaše dosežke, nagrade ali certifikate (če obstajajo)
 • Kako ta hobija kaže vaše spretnosti, ki so relevantne za delovno mesto

Na primer:

Razvijanje spletnih aplikacij: 5 let izkušenj z razvijanjem dinamičnih spletnih aplikacij z uporabo HTML5, CSS3 in JavaScript. Ustvaril sem več manjših spletnih strani in spletnih trgovin za lokalna podjetja. Prikazuje moje programerske spretnosti in sposobnost samostojnega učenja novih tehnologij.

Hobiji V Življenjepisu

Hobiji, ki izboljšajo življenjepis

Prostovoljstvo

Če se prostovoljno udejstvujete pri lokalnih dobrodelnih organizacijah, športnih klubih ali verskih skupnostih, to pokaže vašo predanost, empatijo in organizacijske sposobnosti.

READ  Hobiji Za Dodatni Zaslužek

Na primer: Prostovoljec pri Rdečem križu – 3 leta izkušenj z organiziranjem krvodajalskih akcij, pomoč starejšim občanom in vzdrževanjem skladišča.

Šport

Vključevanje v ekipne športe, kot so košarka, nogomet ali odbojka, prikazuje vašo sposobnost sodelovanja v skupini in vodenja. Individualni športi, kot sta tek ali plavanje, pa kažejo vašo vztrajnost in samodisciplino.

Umetniški hobiji

Hobiji, kot so slikanje, pisanje, igra instrumenta ali fotografija, prikazujejo vašo ustvarjalnost, domišljijo in inovativnost. Če ste prejeli kakšno nagrado na razstavi ali objavili svoje delo, to vsekakor vključite.

Ročne spretnosti

Hobiji, ki zahtevajo ročne spretnosti, kot sta izdelovanje nakita ali restavriranje pohištva, prikazujejo vašo natančnost, potrpežljivost in sposobnost koncentracije na podrobnosti.

Tuji jeziki

Poznavanje tujih jezikov je vedno dobrodošlo in lahko okrepi vaš življenjepis, še posebej če iščete službo v mednarodnem okolju. Opis nivoja jezikovnega znanja bo delodajalcu pomagal razumeti vaše komunikacijske sposobnosti.

Nekateri hobiji, ki jih je bolje izpustiti

Čeprav želite v življenjepis vključiti zanimive hobije, ki vas predstavijo v dobri luči, obstajajo tudi taki, ki jih je bolje izpustiti:

 • Preveč časa zahtevni hobiji – delodajalci bodo sklepali, da boste veliko časa preživeli zunaj službe
 • Hobiji, ki vključujejo pretirano pitje alkohola ali uporabo drog
 • Nezakoniti ali nemoralni hobiji
 • Politično ali versko kontroverzni hobiji, ki bi lahko ustvarili konflikte na delovnem mestu

Namesto tega raje izpostavite hobije, ki so družbeno sprejemljivi in pokažejo vaše pozitivne lastnosti.

Kje v življenjepisu navesti hobije

Hobije običajno vključite v zadnji del življenjepisa pod naslovom “Interesi” ali “Hobiji in interesi”. Navedite 3-4 najbolj relevantne hobije z jedrnatimi opisi v nekaj stavkih. Ne porabite preveč prostora za hobije, raje se osredotočite na delovne izkušnje in spretnosti.

READ  Hobiji Ali Prostočasne Dejavnosti Sskj

Povzetek

Hobiji so lahko močno orodje za izboljšanje vašega življenjepisa in možnosti za zaposlitev. Izberite hobije, ki so relevantni, impresivni in taki, ki vas predstavijo v pozitivni luči. Osredotočite se na hobije, ki pokažejo spretnosti, ki jih cenijo delodajalci na področju dela, za katero kandidirate. Z jedrnatim in prepričljivim opisom svojih hobijev boste delodajalce prepričali, da ste prava oseba za razpisano delovno mesto.

Related posts

Hobiji Za Starejše

admin

Hobiji Po Abecedi

admin

Hobiji Po Abecedi

admin

Leave a Comment