Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dopust

Kam Na Dopust V Novembru

Novembra veliko ljudi ne razmišlja o dopustu, saj je to običajno čas deževja in nizkih temperatur. Kljub temu pa obstajajo številne destinacije, ki so lahko zelo privlačne za obisk v jesenskem času.

Topla in sončna mesta

Če iščete toplo vreme, potem razmislite o naslednjih destinacijah:

Kanarski otoki

Kanarski otoki imajo celo leto prijetno podnebje s temperaturami okoli 25 stopinj Celzija. Novembra boste lahko uživali v sončnih dnevih na plaži, pohodništvu ali raziskovanju mest kot sta Las Palmas ali Santa Cruz.

Maldivi

Maldivi so pravi raj tudi jeseni. S povprečnimi dnevnimi temperaturami 29 stopinj boste lahko plavali v kristalno modrem morju ali pa ležali na belih peščenih plažah.

Mjanmar

V Mjanmaru je v novembru suha sezona z malo padavinami. Povprečne dnevne temperature so okoli 30 stopinj, kar omogoča udobno raziskovanje templjev Bagan ali treking v okolici jezera Inle.

Združeni arabski emirati

Združeni arabski emirati ponujajo odlično mešanico modernih mest in puščavskih doživetij. V Dubaju boste lahko uživali na plažah, v nakupovalnih središčih in zabaviščnih parkih.

Evropska mesta

Če raje ostajate bližje domu, vam priporočamo obisk naslednjih evropskih mest:

Lizbona

Portugalska prestolnica Lizbona je čudovita jeseni. Povprečne dnevne temperature so okoli 20 stopinj, sončnih dni pa je še vedno veliko. Lahko raziskujete ozke ulice, obiščete stolnico ali pa uživate v pogledu na reko Tejo.

Rim

V Rimu novembra ni več poletnih gneč, cene namestitev pa so ugodnejše. Med sprehodom po mestu lahko občudujete številne znamenitosti, kot so Kolosej, Panteon ali Fontana di Trevi.

Dunaj

Dunaj je čudovit jeseni, ko se temperature spustijo in listje na drevesih zasije v jesenskih barvah. V mestu glasbe lahko obiščete številne palače, muzeje, opere ali pa uživate v dunajskih slaščicah.

READ  Kam Letos Na Dopust

Kam Na Dopust V Novembru

Ekskurzije

Če radi potujete v skupini, vam predlagamo naslednje ekskurzije:

Križarjenje po Karibih

Uživajte v toplih temperaturah, kopanju in raziskovanju karibskih otokov na udobnem križarksem ladijskem potovanju. Novembra so cene križarjenj ugodnejše kot v visoki sezoni.

Safari v Afriki

Jesen je odličen čas za safari, saj je v Afriki suha sezona z manj visoko travo, kar omogoča lažje opazovanje živali. Doživite nepozabno pustolovščino v Tanzaniji, Keniji ali Južni Afriki.

Obisk Inkovskega imperija

Odpravite se v Peru in se sprehodite po Inkovskem mestu Machu Picchu. V jesenskem času v Andih ni deževja, temperatura pa je prijetna za pohajkovanje in raziskovanje.

Ideje za družine

Kam pa na dopust z otroki? Priporočamo:

Disneyland Pariz

Ta priljubljena destinacija je odlična za družine tudi jeseni. Manj je gneče, cene namestitev pa so ugodnejše kot v poletnih mesecih.

Obala Kent, Anglija

Ta del angleške obale ponuja veliko aktivnosti za družine v vsakem letnem času. Lahko se sprehodite ob klifih, obiščete srednjeveške gradove ali uživate v tradicionalnih angleških jedih.

Lago di Garda, Italija

Jezero Garda ostaja toplo tudi v jeseni, zato lahko uživate v vodnih aktivnostih, vožnjah s kolesi ali pa raziskujete slikovita mesteca ob jezeru.

Zaključek

Kot lahko vidite, obstaja veliko odličnih destinacij za preživljanje dopusta v novembru. Topla in sončna mesta, evropske prestolnice, ekskurzije ali družinske počitnice – za vsak okus nekaj. Upamo, da smo vam dali kakšno idejo za vaš naslednji jesenski oddih!

Related posts

Kako Se Obračuna Dopust

admin

Kam Na Dopust V Bosno

admin

Kam V Španijo Na Dopust

admin

Leave a Comment