Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dopust

Kam Na Dopust V Avstrijo

Avstrija je čudovita dežela, ki ponuja veliko možnosti za aktivne počitnice ali lenarjenje. Od Alp do vinorodnih gričev in čudovitih jezer ima Avstrija nekaj za vsakogar. V nadaljevanju bom predstavil nekaj najbolj priljubljenih krajev za dopust v Avstriji, od mest do podeželja, ter podal nekaj nasvetov, kje je najbolje preživeti počitnice v tej čudoviti alpski deželi.

Dunaj

Dunaj, glavno mesto Avstrije, je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Mesto ponuja bogato zgodovino in kulturo, saj je bilo nekoč prestolnica mogočnega Avstro-Ogrskega imperija. Obiščite lahko številne palače, muzeje, opere in druge znamenitosti. Poleg tega Dunaj slovi po odlični kavarniški kulturi. Usedite se lahko v eno izmed številnih dunajskih kavarn in poskusite tradicionalno dunajsko sahertorto ob aromatični kavi.

Kam na izlet iz Dunaja

Dunaj je tudi odlično izhodišče za izlete v okolico. Obiščete lahko čudovito dolino Wachau z vinogradi ob Donavi, romantično jezero Nežidersko jezero ali pa se sprehodite po gozdovih Dunajskega gozda. Za ljubitelje živali priporočam obisk živalskega vrta Schönbrunn, ki slovi po bogati zbirki živali.

Salzburška dežela

Salzburška dežela na severu Avstrije slovi po čudovitih Alpah, jezerih in slikovitih vasicah. To je idealna destinacija za aktivne počitnice. Poleti lahko uživate v pohodništvu, kolesarjenju, plavanju v jezerih, pozimi pa v smučanju in drugih zimskih športih.

Salzburg

V središču dežele leži slikovito mesto Salzburg z ohranjeno staro mestno jedro in trdnjavo nad mestom. Salzburg je rojstni kraj slavnega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta, zato mesto ponuja ogromno kulturnih doživetij, od koncertov do muzejev.

Jezero Wolfgangsee

Eno najlepših jezer v deželi je Wolfgangsee, imenovano po Mozartu. To jezerce obkrožajo strme gore, na njem pa lahko uživate v čolnarjenju, plavanju ali pa se sprehodite okoli jezera in občudujete čudovite razglede.

READ  Kako Je Plačan Dopust

Tirolska

Tirolska na zahodu Avstrije je raj za ljubitelje gora in zimskih športov. Najdete lahko nekaj najboljših smučišč v Alpah s številnimi možnostmi smučanja in deskanja. Poleti so tu odlični pogoji za pohodništvo, gorsko kolesarjenje in plezanje.

Innsbruck

Glavno mesto Tirolske Innsbruck leži ob obronkih visokih Alp. Mesto ponuja mešanico historije in moderne alpske kulture. Ogledate si lahko stari del mesta, se zapeljate z vzpenjačo na bližnji hrib za čudovit razgled ali obiščete enega od številnih muzejev.

Grossglockner

Najvišja gora v Avstriji Grossglockner s svojimi 3798 metri navdušuje obiskovalce. Do vrha gore vas popelje panoramska cesta, ki ponuja neverjetne razglede. Tukaj lahko uživate v pohodništvu in planinarjenju ter občudujete ledenike in divjo alpsko pokrajino.

Koroška

Južna Koroška je polna čudovitih jezer, ki so odlična izbira za družinski oddih. Najbolj znana sta jezeri Wörthersee in Ossiacher See. Ob jezerih so številni vodni parki, kopališča in možnosti za vodne športe. Hkrati pa je tu dovolj aktivnosti v zaledju, od pohodništva do obiska gradov in muzejev.

Wörthersee

To veliko jezero ob meji s Slovenijo slovi po kristalno čisti vodi in peščenih plažah. Okoli jezera vodi sprehajalna in kolesarska pot, lahko pa tudi jahati, veslati ali surfat. Zvečer je na voljo pestro nočno življenje.

Pliberk

Glavno mesto avstrijske Koroške Pliberk je slikovito mesto z ohranjenim starim mestnim jedrom. Sprehodite se lahko med ozkimi uličicami, obiščete muzeje ali pa se povzpnete na grad nad mestom in občudujete razgled na okoliška hribovja.

Kam Na Dopust V Avstrijo

Kam na dopust z otroki

Avstrija ponuja veliko aktivnosti in atrakcij za družine z otroki. Ena izmed najbolj priljubljenih destinacij je gotovo Salzburška dežela. Tu lahko obiščete živalske vrtove in parke, se zapeljete z vzpenjačami na gore, raziskujete gradove ali pa preprosto uživate ob jezerih in v vodnih parkih.

READ  Kam Na Dopust Po Sloveniji

Celovec

Tudi mesto Celovec ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem je odlična izbira za družine. Poleg kopanja v jezeru in vožnje s pedolini lahko obiščete Minimundus – park z maketami najbolj znanih svetovnih znamenitosti v merilu 1:25.

Dunaj

Seveda pa tudi glavno mesto Dunaj ponuja veliko za najmlajše, od živalskega vrta Schönbrunn do muzejev na prostem Prater in Dunajskih otroških muzejev. Še posebej v času novoletnih sejmov je mesto polno pravljičnega vzdušja.

Zaključek

Avstrija je res čudovita turistična dežela, ki združuje alpski šarm z bogato kulturo in zgodovino. Od aktivnih počitnic do kulturnih doživetij in razvajanja, vsak lahko najde nekaj zase. Upam, da vam je ta vodnik pomagal izbrati pravo destinacijo za vaš naslednji oddih v Avstriji!

Related posts

Kako Se Obračuna Neizkoriščen Dopust

admin

Kam Na Dopust Julija

admin

Kam Na Dopust V Novembru

admin

Leave a Comment