Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dopust

Kam Na Dopust V Oktobru

Oktober je odličen čas za dopust, saj so poletne vročine mimo, cene pa so še vedno relativno ugodne. Čeprav morda na prvo žogo ne razmišljamo o dopustu v oktobru, je to lahko zelo dobra izbira. V nadaljevanju bom predstavil nekaj idej, kam oditi na dopust v oktobru – tako v tujino kot v Sloveniji.

Tople države – Grčija, Španija, Turčija

Čeprav se temperature v oktobru že spuščajo, je v številnih sredozemskih državah še vedno dovolj toplo za uživanje na plaži ali ob bazenu. Nekatere odlične izbire so:

Grčija

Grški otoki, kot sta Krf in Kreta, ponujajo še vedno prijetne temperature čez 20 stopinj Celzija. Poleg kopanja lahko uživate v raziskovanju slikovitih vasic, neskončnih oljčnih nasadov ali arheoloških najdišč. Cene namestitev in letalskih vozovnic so v oktobru občutno nižje kot v visoki sezoni.

Španija

Španska obala Costa Brava je odlična izbira za jesenski oddih. Temperature morja so še primerne za kopanje, vi pa lahko uživate v sprehodih ob morju ali raziskovanju slikovite notranjosti. Tudi cene so v primerjavi s poletjem bistveno ugodnejše.

Turčija

Turška riviera v oktobru še vedno ponuja prijetne temperature okrog 25 stopinj Celzija. Poleg kopanja lahko obiščete številne zanimive zgodovinske znamenitosti ali pa uživate v turški kulinariki in gostoljubnosti. Cene namestitev v oktobru padejo za kar 50% v primerjavi z glavno sezono.

Topla jesen v Afriki – Egipt, Tunizija, Maroko

Če si želite tople jeseni, so severnoafriške države kot Egipt, Tunizija in Maroko odlična izbira. Temperature so še vedno okrog 25 stopinj Celzija, vi pa lahko uživate v eksotičnem vzdušju.

Egipt

Egipt je v oktobru še vedno zelo topel, temperature se gibljejo okrog 30 stopinj Celzija. Lahko se sončite in kopate v Rdečem morju ali pa obiščete nekatere od neverjetnih zgodovinskih znamenitosti, kot so piramide v Gizi ali tempelj v Luxorju.

READ  Kam Na Dopust V Novembru

Tunizija

V Tuniziji boste v oktobru še vedno lahko uživali v temperaturah okrog 25 stopinj Celzija. Poleg kopanja priporočam obisk čudovite Sahare, starodavnih ruševin Kartagine ali pa uživanje v eksotični tunizijski kuhinji.

Maroko

Maroko ponuja pravljično vzdušje severne Afrike z živahnimi tržnicami, slikovitimi ulicami in peščenimi plažami. V oktobru so temperature še primerne za kopanje, zvečer pa priporočam obisk čarobnega mesta Chefchaouen s sinjimi ulicami.

Kam Na Dopust V Oktobru

Evropske prestolnice

Oktober je tudi odličen čas za obisk evropskih prestolnic, ko so cene letalskih vozovnic in namestitev ugodnejše, manj pa je tudi turistične gneče. Nekaj idej:

Rim

Jesen je čudovit letni čas za raziskovanje večnega mesta. Uživajte v sprehodih med antičnimi ruševinami, obiščite Vatikanske muzeje ali pa se posladkajte z italijanskim sladoledom.

London

London jeseni zaživi v vsej svoji lepoti in čaru. Sprehodite se po Hyde Parku, kjer bodo drevesa zažarela v jesenskih barvah, obiščite kraljevo rezidenco Buckingham ali pa raziščite londonska tržnica s punčkami in nakupovanjem.

Dunaj

Čarobni Dunaj je v jeseni še posebej slikovit. Osupljive palače, kočije in konji, oblečeni v tradicionalne uniforme, bodo poskrbeli za nepozabno vzdušje. Priporočam obisk dunajskih kavarn za pravo avstrijsko izkušnjo.

Aktivnosti v naravi

Če si želite aktivnega dopusta v naravi, je jesen idealen čas. Manj je vročine in gneče, cene pa so ugodnejše. Nekaj idej:

Pohodništvo

Oktober je čudovit mesec za pohodništvo. Odpravite se lahko v slovenske gore ali Alpe, kjer bodo jesenske barve poskrbele za čudovite razglede. Privoščite si lahko tudi daljše, večdnevne pohode po različnih planinskih poteh.

Kolesarjenje

Jesensko vreme je idealno za kolesarske izlete ali daljše kolesarske ture. Raziskujte lahko tako domače kraje kot tujino. Če ste bolj avanturistične narave, priporočam gorsko kolesarjenje, ki postaja čedalje bolj priljubljeno.

READ  Kam Na Dopust

Jahanje

Ljubitelji konj lahko uživate v jesenskem jahanju, ki ima poseben čar. Jahajte lahko tako v manjših skupinah kot individualno. Možnosti je veliko, od enournih izletov do večdnevnih potepanj v naravi. Za popolno sprostitev!

Dopust v Sloveniji

Slovenija je tudi jeseni čudovita in ponuja veliko možnosti za aktiven ali sproščujoč dopust. Nekaj idej:

Terme

Jeseni nič ne premaga oddiha v toplicah. Termalna voda in različne wellness storitve bodo poskrbele za popolno sprostitev telesa in duha. Izbirate lahko med številnimi slovenskimi terma, od Rogaške Slatine do Moravskih ali Dobrnih Toplic.

Obala

Čeprav se kopalna sezona počasi zaključuje, je vreme na Obali v oktobru še vedno prijetno toplo. Uživajte v sprehodih ob morju, obiščite soline ali oglejte si Piranski akvarij. Zvečer priporočam večerjo v eni od ribjih restavracij v Izoli ali Kopru.

Gozdovi

Oktober je čaroben mesec za obisk gozda, ko drevesa zažarijo v pisani jesenski paleti barv. Odpravite se lahko na krajše sprehode ali daljše pohode po različnih delih Slovenije. Za popolno doživetje jesenske pravljice v naravi!

Related posts

Kam Na Dopust V Bosno

admin

Kam Na Dopust S Psom

admin

Kam Na Dopust V Nosečnosti

admin

Leave a Comment