Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Dopust

Kam Na Dopust V Sloveniji

Slovenija je majhna, a izjemno raznolika država, ki ponuja obilo možnosti za aktivne počitnice ali lenarjenje. Od Alp do Jadranskega morja lahko izbirate med različnimi destinacijami – od živahnih mest do mirnih gorskih vasič.

Kam Na Dopust V Sloveniji

V nadaljevanju boste našli nekaj predlogov, kam vse lahko greste na dopust v Sloveniji. Izpostavili bomo prednosti in posebnosti posameznih destinacij ter za koga so še posebej primerne.

Obala in Kras

Slovenska obala je priljubljena izbira za poletni oddih. Toplo morje, slikovite plaže in mesta, dobra gastronomska ponudba in bližina zanimivih znamenitosti, kot sta Postojnska in Škocjanske jame, privabljajo domače in tuje turiste.

Koper

Mesto Koper je odlično izhodišče za raziskovanje slovenske Istre in širše regije. Staro mestno jedro predstavlja edinstven spomenik culture z ozkimi ulicami in trgi. Gostinski lokali ponujajo okusno lokalno hrano in vino.

Koper je primeren za vse, ki iščejo sproščujoč oddih v prijetnem okolju ob morju. Hkrati ponuja dovolj zanimivosti za aktiven dopust – kolesarske in sprehajalne poti, tenis, golf, potapljanje itd.

Portorož in Piran

Mondeni Portorož in slikoviti Piran sta priljubljeni turistični točki. Portorož slovi po hotelskih in wellness centrih, kjer lahko uživate v razvajanju in sproščanju. Piran pa je eno najlepših primorskih mest s srednjeveško arhitekturo in živahnim vzdušjem.

Ta del slovenske obale je primeren za vse, ki iščejo udoben in razkošen oddih v hotelih višjega cenovnega razreda. Hkrati pa ponuja dovolj možnosti za raziskovanje okolice.

Kras

Kraška pokrajina je znana po kraških pojavih, kot so presihajoča Cerkniško jezero in številne jame. Najbolj obiskani sta Postojnska jama in Predjamski grad.

Ljubitelji narave boste uživali v raziskovanju kraškega sveta – jam, dolin, vrtač in presihajočih jezer. Hkrati pa lahko obiščete tudi znamenite zgodovinske znamenitosti ali preizkusite odlično lokalno hrano in vino.

READ  Do Kdaj Porabiti Stari Dopust

Gorenjska

Gorenjska je priljubljena izbira za aktivne počitnice v naravi. Razgibana pokrajina z jezeri, rekami in gorami ponuja obilo možnosti za pohodništvo, kolesarjenje, plavanje ali adrenalinske športe.

Bled in Bohinj

Bled s slavnim jezerom in otočkom ter Bohinj z jezerom v objemu gora sta ikoni slovenskega turizma. Čudovita alpska narava, dobra turistična infrastruktura in bližina Triglavskega narodnega parka privabljajo obiskovalce z vsega sveta.

Bled in Bohinj sta primerna za vse generacije in okuse. Romantičen oddih za pare, družinske počitnice ali aktivne dopust za športnike – vsak bo našel nekaj zase. Poleg same narave lahko obiščete tudi znamenitosti, kot sta Blejski grad in cerkev na otočku, in poskusite odlične lokalne jedi.

Kranjska Gora

Kranjska Gora leži tik pod mogočnimi Julijci in je priljubljeno izhodišče za pohodništvo in gorništvo. Pozimi velja za enega vodilnih smučarskih centrov v Sloveniji.

Tukaj bodo prišli na svoj račun ljubitelji gora in aktivnih počitnic na prostem. Na voljo so številne označene poti vseh zahtevnosti, kolesarske poti, možnosti za plezanje, rafting na reki Savi itd. Zvečer pa lahko uživate v ponudbi hotelov in restavracij.

Terme

Slovenija je bogata s termalnimi in mineralnimi vrelci, zato ne preseneča, da je obisk terme eden izmed priljubljenih načinov preživljanja dopusta pri nas. Termalni centri ponujajo bazene z zdravilno termalno vodo, savne, masaže in druge wellness storitve.

Terme Čatež

Terme Čatež sodijo med največje tovrstne centre v Sloveniji z raznovrstno ponudbo za sprostitev telesa in duha. Poleg termalnih bazenov boste lahko uživali v vodnem parku, masažah, savnah in drugih storitvah.

Terme so primerne za vse starosti. Medtem ko se boste vi sproščali v savnah ali na masaži, se bodo otroci zabavali v vodnem parku. Zvečer pa lahko skupaj obiščete kakšno prireditev ali restavracijo v sklopu centra.

READ  Kam Na Dopust Na Hrvaško

Terme Olimia

Terme Olimia v Podčetrtku ponujajo 4-zvezdično namestitev in wellness storitve v objemu neokrnjene narave. Poleg bazenov in savn so na voljo tudi različni programi za izboljšanje zdravja, hujšanje ali lepotne tretmaje.

Wellness Olimia je primeren za vse, ki si želite razvajanja in sprostitve v mirnem okolju, stran od mestnega vrveža. Hkrati pa lahko raziskujete bližnjo okolico ali obiščete znamenitosti, kot sta grad Podčetrtek in kostnica v Sedražu.

Ljubljana in osrednja Slovenija

Če vam gore in morje nista pisani na kožo, je osrednja Slovenija odlična izbira za bolj umirjen dopust. Brezskrbno lahko raziskujete znamenitosti ali uživate v mestnem utripu, hkrati pa niste daleč od neokrnjene narave.

Ljubljana

Slovenska prestolnica Ljubljana je polna zanimivih kotičkov za raziskovanje. Sprehodite se lahko po starem delu mesta ob reki Ljubljanici ali se povzpnite na Ljubljanski grad, ki ponuja čudovit razgled. Posebej v poletnih mesecih mesto živi s številnimi dogodki, festivali in koncerti na prostem.

Ljubljana je primerna za krajši oddih v paru ali s prijatelji. Ponuja dovolj raznolikih možnosti za aktiven ali bolj sproščujoč dopust. Zvečer lahko uživate v odlični ponudbi restavracij in barov.

Kamnik in okolica

Zgodovinsko mesto Kamnik z okolico ponuja pristen vpogled v življenje nekoč in danes. Poleg starega mestnega jedra z Mali grad lahko obiščete tudi Arboretum Volčji Potok, Veliko planino ali se podate na izlet v hribe.

Kamnik in okolica bosta navdušila ljubitelje narave in kulture. Osupljiva alpska pokrajina in številne možnosti za pohodništvo ter bogata kulturna dediščina nudita popoln oddih stran od vrveža.

Kam V Sloveniji Na Dopust

Related posts

Kako Je Plačan Dopust

admin

Kam Na Dopust V Bosno

admin

Kam Na Dopust Z Majhnim Otrokom

admin

Leave a Comment