Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Nasveti

Nasveti Za Potovanje V Peru

Peru je čudovita dežela, polna zgodovine, kulture in naravnih lepot. Od Machu Picchuja do jezera Titicaca, Amazonskega pragozda in peščenih sipin, Peru ponuja nepozabna doživetja za popotnike z vsega sveta.

Kljub temu pa je pomembno, da se na potovanje v Peru temeljito pripravite. Tu je nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri načrtovanju in uživanju varnega ter nepozabnega potovanja v to južnoameriško deželo.

Načrtovanje potovanja

Kdaj obiskati Peru

Najboljši časi za obisk Peruja so med majem in oktobrom, ko so temperature prijetne in možnosti za dež majhne. Pozimi (junij-avgust) so temperature nižje, vendar še vedno primerne za raziskovanje. Poletja se izogibajte, saj so takrat temperature zelo visoke.

Koliko časa ostati

Priporočljivo je ostati v Peruju vsaj 2-3 tedne, da lahko vidite glavne znamenitosti in doživite lokalno kulturo. Če imate več časa, razmislite o obisku manj znanih destinacij, kot so Mancora, Huaraz ali Trujillo.

Kje prenočevati

Peru ponuja nastanitve vseh vrst in cenovnih razredov. Hostli so odlična izbira za proračunsko ozaveščene popotnike, medtem ko hoteli in letovišča nudijo več udobja. Na podeželju lahko prenočite tudi pri lokalnih družinah (»homestay«).

Notranji leti

Ker so razdalje v Peruju velike, razmislite o notranjih letih, da prihranite čas. Peru ima več letalskih prevoznikov, ki ponujajo relativno ugodne notranje polete med Limo, Cuscom, Arequipo in drugimi mesti.

Nasveti Za Potovanje V Peru

Kaj videti in početi

Machu Picchu

Obisk incajskega mesta Machu Picchu je za mnoge vrhunec potovanja v Peru. Vstopnice zagotovite vnaprej, saj je število dnevnih obiskovalcev omejeno. Do Machu Picchuja lahko pridete peš (po Inca Trail), z vlakom ali avtobusom.

Jezero Titicaca

Jezero Titicaca na meji med Perujem in Bolivijo je eno najvišje plovnih jezer na svetu. Obiščite lahko plavalne otoke Uros, zgrajene iz trsja, ali otok Taquile, kjer še vedno ohranjajo incajsko kulturo in tradicije.

READ  Dom In Vrt Nasveti

Nazca

Nazca na južni obali Peruja je znana po velikanskih geoglifih – podobah, vrezanih v puščavska tla, ki jih lahko vidite samo iz zraka. Organizirajte polet z majhnim letalom, da jih boste lahko občudovali v vsej njihovi veličini.

Amazonske pragozd

Raziskovanje perujskega dela Amazonije ponuja edinstveno priložnost, da spoznate bogato rastlinsko in živalsko raznovrstnost pragozda ter kulture amazonskih plemen. Izbirate lahko med eno- do večdnevnimi izleti s čolnom ali kajakom.

Hrana

Perujska kuhinja je ena najboljših v Južni Ameriki. Poskusite morajo ceviche (surova riba, marinirana v limoninem soku), ají de gallina (piščančji paprikaš), lomo saltado (govedina na žaru) in seveda perujske specialitete iz alpak, lame in drugih južnoameriških živali.

Varnostni nasveti

Cepljenja in zdravje

Pred potovanjem v Peru se posvetujte z zdravnikom glede priporočenih cepljenj. Priporočljivi sta cepljenji proti rumeni mrzlici in tifusu. S seboj vzemite zdravila proti driski, saj je v Peruju pogosta težava popotnikov.

Višinska bolezen

Zaradi visokih nadmorskih višin bodite pozorni na simptome višinske bolezni, kot so glavobol, slabost in utrujenost. Prilagodite se počasi, pijte veliko tekočine, izogibajte se alkoholu in težkemu telesnemu naporu.

Varnost

Peru na splošno velja za varno državo. Kljub temu bodite previdni z lastnino, še posebej v večjih mestih, kot sta Lima in Cusco, kjer so tatvine in ropi pogostejši. Potujte podnevi, ne hodite sami ponoči in se izogibajte sumljivim predelom.

Nadmorska višina

Zaradi visokih nadmorskih višin v Andih bodite pripravljeni na mraz, močno sonce in redko zrak. S seboj imejte sončna očala, kremo za sončenje, topla oblačila in vodo.

Povzetek

S primerno pripravo in previdnostnimi ukrepi bo vaše potovanje v Peru nepozabno. Uživajte v bogati zgodovini in kulturi ter dih jemajočih naravnih lepotah te južnoameriške dežele. Upamo da vam bodo ti nasveti pomagali pri načrtovanju popolnega potovanja v Peru!

READ  Brezplačni Pravni Nasveti Dedovanje

Related posts

Nasveti Za Nevesto

admin

Nasveti Za Učenje Angleščine

admin

Nasveti Za Potovanje V Rusijo

admin

Leave a Comment