Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Nasveti

Nasveti za Potovanje V ZDA

Potovanje v Združene države Amerike je lahko zelo vznemirljivo, vendar tudi malo strašljivo, če greš prvič. Država je ogromna z veliko različnimi zveznimi državami, mesti in pokrajinami. Da bi ti pomagali pripraviti nepozabno potovanje, sem zbral nekaj nasvetov za potovanje v ZDA glede vizumov, letal, nastanitev, prevoza, hrane in varnosti.

Pridobitev potrebnega vizuma

Večina državljanov potrebuje vizum za vstop v Združene države, zato se prepričajte, da imate pravilni vizum, preden rezervirate letalske vozovnice ali nastanitev. Različne vrste vizumov vključujejo:

  • Turistični vizum B1/B2: dovoljuje bivanje do 90 dni
  • Poslovni/delovni vizum: za poslovne obiske, usposabljanja ali začasno delo
  • Študentski vizum F1: za študij na ameriški univerzi ali visoki šoli

Postopek pridobitve vizuma lahko traja več tednov, zato vložite prošnjo vsaj 3 mesece pred načrtovanim potovanjem. Prav tako boste morda morali opraviti razgovor na veleposlaništvu ZDA.

Potovanje V Zda Nasveti

Izbira letalskega prevoza in rezervacija letalskih kart

Ko imate vizum, lahko rezervirate let v ZDA. New York, Los Angeles, Miami, Las Vegas in Orlando so priljubljene vstopne točke za turiste. Primerjajte cene letalskih vozovnic pri različnih letalskih prevoznikih in rezervirajte let dovolj zgodaj za najboljše cene.

Če potujete v ZDA več kot en teden, razmislite o notranjem letu, da lažje raziskujete različne regije. Letalske vozovnice so cenejše, če so rezervirane vnaprej.

Izbira nastanitve

Hoteli, moteli, zasebne nastanitve in počitniške hišice so priljubljene izbire nastanitev v ZDA. Cene se razlikujejo glede na lokacijo in sezono. Hostli so cenovno ugodna možnost za potnike z omejenim proračunom, vendar ponujajo manj zasebnosti.

Spletne strani, kot so Booking.com, Expedia in Airbnb so priročne za primerjavo cen in pregled ocen drugih gostov. Rezervirajte vsaj nekaj nočitev vnaprej, še posebej če potujete v visoki sezoni.

READ  Nasveti Za Kampiranje

Najem avtomobila

Če želite raziskovati ZDA na lastno pest, razmislite o najemu avtomobila. Velika podjetja za najem avtomobilov, kot sta Hertz in Avis, ponujajo najem avtomobilov po vsej državi. Preverite njihove spletne strani za posebne ponudbe in popuste.

Poskrbite, da imate veljavno mednarodno vozniško dovoljenje in se seznanite z ameriškimi prometnimi predpisi. Tudi če znate voziti doma, so lahko pravila in pogoji vožnje drugačni.

Kje jesti

Ameriška kuhinja je svetovno znana po hamburgerjih, hot dogih, bBQ rebrcih in jabolčnih pita. Vsaka regija ZDA ima tudi svoje edinstvene specialitete. Na primer, morska hrana v Novi Angliji, cajun kuhinja v Louisiani in mehiška hrana na jugozahodu.

Restavracije, hitre prehrane, stojnice s hrano in trgovine z živili nudijo veliko možnosti za prehranjevanje. Cene se močno razlikujejo – od cenovno ugodnih menijev do razkošnih restavracij. V povprečju lahko pričakujete, da boste za obrok plačali med $10 in $25 na osebo.

Ne pozabite tudi na davek in napitnino pri plačilu obrokov v restavracijah in barih. Priporočljivo je dati 15-20% napitnine natakarjem.

Osebna varnost

ZDA veljajo na splošno za varno državo, vendar je priporočljiva določena previdnost, še posebej v večjih mestih. Ko potujete, bodite pozorni na svojo okolico in ne puščajte prtljage ali dragocenih predmetov brez nadzora. Če potrebujete nujno pomoč, pokličite 911.

Izogibajte se temnim in osamljenim območjem ponoči. Če se počutite ogroženi, poiščite bolj živahno in javno območje. Priporočljivo je tudi, da se izogibate političnim protestom, ki lahko hitro postanejo nasilni.

Zaključek

Z malo načrtovanja in raziskovanja lahko ustvarite nepozabno potovanje v ZDA. Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali pripraviti se, da boste lahko kar najbolje izkoristili svoj čas tukaj in se počutili varne na poti. Vzemite si čas, da okušate lokalno hrano, spoznate prijazne domačine in odkrijete nekaj edinstvenih kotičkov te velike države!

READ  Brezplačni Pravni Nasveti Za Stanovanja

Potovanje V Zda Nasveti

Related posts

Nasveti Za Lahko Večerjo

admin

Nasveti Za Kampiranje

admin

Nasveti Za Ličenje

admin

Leave a Comment