Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Družina

Robert Golob Družina

Robert Golob je slovenski politik in poslovnež, ki je leta 2022 ustanovil novo politično stranko Gibanje Svoboda. Golob izhaja iz manjše družine v zahodni Sloveniji in je študiral elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani.

Zgodnje življenje in izobrazba

Robert Golob se je rodil 5. septembra 1966 v Šempetru pri Gorici. Odraščal je v manjši družini – ima mlajšega brata. Njegov oče Milan Golob je bil učitelj tehnične vzgoje, mama Olga pa medicinska sestra.

Golob je končal osnovno šolo in gimnazijo v rodnem Šempetru. Že kot mladenič je kazal zanimanje za naravoslovje in tehniko. Po končani gimnaziji se je vpisal na Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1990. Med študijem se je preživljal z delom v tovarni Iskra Kondenzatorji, kjer je delal kot tehnolog.

Kariera v energetiki

Po diplomi se je Golob zaposlil v podjetju Iskra Avtoelektrika, kjer je delal na področju raziskav in razvoja. Leta 1994 je doktoriral iz elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Leta 2001 je postal direktor sektorja za trženje v Iskra Avtoelektriki. Tri leta kasneje, leta 2004, je postal generalni direktor Iskre Avtoelektrike. Pod njegovim vodstvom se je podjetje razširilo na mednarodne trge in postalo eden vodilnih svetovnih proizvajalcev avtomobilskih komponent.

Leta 2014 je Golob postal generalni direktor državnega elektroenergetskega podjetja Gen-I. Pod njegovim vodstvom se je Gen-I razvil v enega najuspešnejših trgovcev z električno energijo v Srednji Evropi. Leta 2016 je postal predsednik uprave Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). Na tem položaju je ostal do leta 2019.

Med letoma 2016 in 2019 je bil tudi član nadzornega sveta slovenske naftne družbe Petrol.Robert Golob Družina

Ustanovitev Gibanja Svoboda

Leta 2019 je Golob nepričakovano zapustil vodstvene položaje v HSE in se posvetil svetovalnemu delu na področju energetike. V tem času je začel razmišljati o vstopu v politiko. Septembra 2021 je tako ustanovil novo politično stranko Gibanje Svoboda. Stranka se je hitro razvila v eno od vodilnih političnih sil v Sloveniji.

READ  Angleška Kraljeva Družina Družinsko Drevo

Golob je stranko pozicioniral kot zeleno in socialno-liberalno alternativo takratni vladi Janeza Janše. Osredotočil se je na podnebne spremembe, trajnostni razvoj in socialno pravičnost. Stranka je hitro pridobila veliko podpore med mlajšimi in izobraženimi volivci.

Na parlamentarnih volitvah aprila 2022 je Gibanje Svoboda presenetljivo zmagalo. Golob je postal mandatar za sestavo nove vlade, junija 2022 pa je bil izvoljen za predsednika vlade Republike Slovenije.

Družina

Robert Golob je poročen z Matejo Golob, univerzitetno diplomirano pravnico. Imata dva otroka – hčerko Katarino in sina Jakoba.

Družina živi v Šempetru pri Gorici, kjer je Golob odraščal. Radi preživljajo čas v naravi – kolesarijo, plavajo in smučajo. Golob velja za družinskega človeka, ki ceni zasebnost. O svojem zasebnem življenju javno ne govori pogosto.

Osebnostne lastnosti

Robert Golob slovi kot inteligenten, racionalen in pragmatičen človek. Njegovi sodelavci ga opisujejo kot zelo delavnega in motiviranega vodjo, ki zna prisluhniti drugim.

Kot politik zagovarja konstruktiven dialog in iskanje kompromisov. Ni naklonjen političnemu prerekanju ali osebnim napadom. Namesto tega se osredotoča na reševanje konkretnih problemov državljanov.

Golob velja za odličnega govornika, ki zna prepričljivo argumentirati svoja stališča. Obvlada več tujih jezikov, med drugim angleščino, nemščino in italijanščino.

Njegova politična filozofija temelji na zelenih vrednotah, socialni pravičnosti in spoštovanju človekovih pravic. Zagovarja trajnostni razvoj Slovenije ob hkratnem dvigu življenjskega standarda državljanov.

Prihodnost

Robert Golob ima kot predsednik slovenske vlade pred seboj velike izzive. Slovenijo čaka zeleni prehod na podnebno nevtralno družbo, digitalna preobrazba gospodarstva in krepitev socialne države.

Golob upa, da bo lahko s konstruktivno politiko dosegel družbeno soglasje o ključnih reformah, ki jih Slovenija potrebuje za blaginjo vseh državljanov. Zavzema se za modernizacijo države ob spoštovanju evropskih vrednot in krepitvi položaja Slovenije v Evropski uniji.

READ  Družina Rib Kostnic

Njegova politična prihodnost je tesno povezana z uspehom Gibanja Svoboda na prihodnjih volitvah. Če bo stranka obdržala zaupanje volivcev, bi lahko Golob vodil Slovenijo več mandatov zapored.

Robert Golob Družina

Related posts

Družina Rib Kostnic

admin

Angleška Kraljeva Družina Družinsko Drevo

admin

Matej Avbelj Družina

admin

Leave a Comment