Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Ženska moda

Ženska Moda 1970 Flowers

Ženska moda v 70. letih 20. stoletja je bila zaznamovana z živahnimi barvami, vzorci in slogi. Ena od ključnih značilnosti modnih trendov tistega časa je bila uporaba cvetličnih vzorcev in motivov. Cvetje je bilo takrat zelo priljubljeno tako v oblačilih kot dodatkih.

V tem članku bomo podrobneje pogledali modne trende ženske mode 70. let, osredotočeni na uporabo cvetličnih motivov. Dotaknili se bomo različnih vrst oblačil in modnih dodatkov, ki so vključevali vzorce rož, ter preučili, zakaj je bilo cvetje tako priljubljeno v modi tistega obdobja.

Zakaj so bili cvetlični motivi tako priljubljeni

Obstaja več razlogov, zakaj so cvetlični motivi postali tako priljubljeni v ženski modi 70. let:

Vpliv hipijevske kulture in gibanj za mir

V 60. letih se je razvila hipijevska kultura, ki je poudarjala mir, ljubezen in sožitje z naravo. Mnogo elementov hipijevske mode, vključno s cvetličnimi vzorci, se je preneslo v mainstream modo 70. let. Cvetje je simboliziralo pozitivne vrednote gibanj za mir.

Optimizem in veselje

Moda 70. let je izražala optimizem in veselje. Živahne barve in vzorci, vključno s cvetjem, so ustvarili občutek sreče in pozitivnosti. Ljudje so želeli oblačila, ki odražajo dober čas in dobro razpoloženje.

Estetski appeal

Cvetlični motivi so privlačni za oko. Njihove živahne barve in organske oblike so vizualno stimulativne. Oblikovalci mode so izkoristili lepoto cvetja za ustvarjanje estetsko privlačnih oblačil.

Inspiracija iz drugih kultur

Moda 70. let je črpala inspiracijo iz drugih kultur, vključno z indijsko in latinskoameriško kulturo, kjer so bili cvetlični motivi že dolgo prisotni v oblačilih in tkaninah. Globalizacija je omogočila širjenje teh vplivov.

Ženska Moda 1970 Flowers

Vrste oblačil s cvetličnimi vzorci

Cvetlične vzorce so v 70. letih uporabljali na različnih vrstah oblačil, od vsakodnevnih do bolj slovesnih. Nekatera od najbolj priljubljenih oblačil s cvetličnimi motivi so bila:

READ  Coma Ženska Moda

Majice in srajce

Majice, bluze in srajce z vzorci rož so bile zelo priljubljene. Pogosto so imele velike, živahne cvetlične motive, natisnjene čez celotno oblačilo ali v vzorcu. Priljubljeni so bili tudi etnično inspirirani vzorci.

Oblačila iz pletenin

Pletena oblačila, kot so jopiči, tunike in obleke, so pogosto vključevala cvetlične motive. Bombažne pletenine so omogočale lahkotna poletna oblačila s cvetličnimi vzorci.

Krila

Široka krila z vzorci rož so bila zelo trendi v 70. letih. Najbolj ikonična so bila krila maxi dolžine z velikimi, živahnimi cvetličnimi motivi. Krila so pogosto segala do tal ali malo nad gležnje.

Obleke

Živahne poletne obleke s cvetličnimi vzorci so bile priljubljene tako za vsakdanjo kot bolj slovesno rabo. Značilni sta bili sproščena silhueta in udobnost. Priljubljeni so bili potiski hawaijskih cvetličnih vzorcev.

Modni dodatki

Cvetje se je pojavljalo tudi na različnih modnih dodatkih v 70. letih:

Rutice za lase

Živahne rutice za lase z vzorci cvetja so bile nepogrešljiv modni dodatek. Uporabljale so se za okraševanje pričesk ali kot modni dodatek.

Nakit

Priljubljen je bil nakit z motivi cvetja, npr. uhani v obliki cvetov ali obesek v obliki venčka. Uporabljalo se je veliko barvitih kamnov za posnemanje cvetličnih barv.

Torbice

Torbice, denarnice in druga galanterija z vzorci cvetja je bila prav tako trendi. Uporabljale so se usnjene ali platnene torbice s potiski cvetja.

Kako nositi cvetlične vzorce danes

Čeprav je minilo že skoraj 50 let od vrha priljubljenosti cvetličnih vzorcev, lahko to ikonično modno obdobje še vedno služi kot inspiracija za sodobno modo. Evo nekaj nasvetov, kako vključiti cvetlične motive v svoj slog:

Nosimo kot dodatek k bolj nevtralnim kosom

Namesto celotne oprave lahko cvetlični motiv uporabimo le kot dodatek, npr. rutica za lase ali torbica z vzorcem. To bo polepšalo videz brez pretiravanja.

READ  Moška Moda Poletje 2024

Izberemo minimalistične vzorce

Namesto velikih, kričečih vzorcev izberimo bolj minimalistične motive cvetja v nežnih barvnih kombinacijah. To bo videti bolj elegantno.

Posodobimo silhueto

Namesto širokih kril maxi dolžine izberemo bolj prilegajočo se silhueto, da bo videti bolj moderno. Lahko tudi skrajšamo dolžino.

Kombiniramo s sodobnimi kosi

Cvetlični motiv kombinirajmo s sodobnimi, bolj minimalističnimi kosi oblačil. Kontrast bo ustvaril zanimiv učinek.

Related posts

Ženska Moda 70 Ih

admin

Coma Ženska Moda

admin

Ženska Moda Orsay

admin

Leave a Comment