Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poročne tradicije

Izbira poročnih vabil in stacionarij

Izbira poročnih vabil in stacionarij je eden izmed najpomembnejših delov načrtovanja poroke. S pravo izbiro lahko parom ustvarite nepozaben spomin na ta poseben dan. Vabila in stacionariji so prvi vtisi, ki jih bodo vaši gostje dobili o vaši poroki, zato je pomembno, da izberete slog, ki odraža vaš osebni okus in stil.

Dejavniki, ki vplivajo na izbiro

Ko izbirate poročna vabila in stacionarije, je več dejavnikov, ki jih morate upoštevati:

Slog poroke

Ali načrtujete elegantno poroko v hotelu ali bolj sproščeno zabavo na prostem? Slog vabil in stacionarijev naj odraža celotno temo in vzdušje vaše poroke. Če boste imeli rustikalno poroko na kmetiji, bodo ročno izdelana vabila na recikliranem papirju bolj primerna kot vabila, natisnjena z zlatimi črkami.

Barve

Izberite barvno shemo, ki se ujema z barvami na poroki – šopki, dekoracije, obleke itd. Na primer, če bodo vaše poročne barve rožnata in zlata, izberite vabila z rožnatimi in zlatimi detajli.

Proračun

Stroški vabil in stacionarijev se lahko zelo razlikujejo. Določite proračun za to postavko in izberite izdelke v tem cenovnem razredu. Mogoče boste morali iti na kompromis med slogom in ceno.

Število gostov

Koliko vabil in stacionarijev boste potrebovali? To bo vplivalo na vašo končno izbiro – nekatere opcije so cenejše pri naročilu večje količine.

Osebni slog

Na koncu dneva naj vabila in stacionariji odražajo vaš osebni okus in stil. Izberite nekaj, v čemer se bosta oba počutila udobno in kar vaju najbolje predstavlja kot par.

Izbira poročnih vabil in stacionarij

Vrste poročnih vabil

Ko veste, kaj iščete, je čas, da pregledate različne možnosti za vabila. Nekaj najbolj priljubljenih vrst:

Standardna vabila

Standardna vabila so natisnjena na kartonu z uvodnim besedilom na sprednji strani ter podrobnostmi poroke na notranji strani. So klasična in elegantna izbira.

READ  Izbira poročnih prstanov: Nasveti strokovnjakov

Unikatna/ročno izdelana vabila

Če želite nekaj bolj osebnega, lahko izberete ročno izdelana vabila. Ta vabila so pogosto narejena iz recikliranih ali neobičajnih materialov, kot so les, kamen ali kovina. Vsako vabilo je unikatno.

Fotografska vabila

Fotografska vabila vključujejo vašo fotografijo na sprednji strani, kar daje bolj oseben pridih. Lahko uporabite zaročno fotografijo ali kakšno drugo fotografijo v slogu poroke.

Spletna/e-vabila

Spletna vabila so cenejša možnost, ki hkrati pomaga tudi okolju. Namesto tiskanih vabil pošljete elektronska vabila preko e-pošte ali spletnih platform, kot je Paperless Post.

Vrste poročnih stacionarijev

Poleg vabil boste potrebovali tudi stacionarije – za mize, menije, zahvale itd. Možnosti:

Kompleti stacionarijev

Najlažja možnost je nakup celotnega kompleta stacionarijev v istem slogu kot vabila. To vključuje vse, kar boste potrebovali za mizno dekoracijo.

Posamezni izdelki

Namesto kompleta lahko kupite posamezne izdelke, kot so meniji, imenske kartice, škatle za darila itd. Tako lahko prilagodite vsak kos.

Dekorativni materiali

Za bolj ustvarjalen pristop lahko kupite dekorativne trakove, čipke, svilene trakove itd. ter sami izdelate stacionarije in dekoracije.

Kje kupiti

Vabila in stacionarije lahko kupite na več mestih:

Spletne trgovine

Spletne trgovine, kot sta Vistaprint in Minted, ponujajo široko izbiro vabil po dostopnih cenah. Enostavno je pregledovati različne sloge in prilagajati besedila ter slike.

Lokalne tiskarne

Podpora lokalnemu podjetju je vedno dobra ideja. Lokalne tiskarne vam lahko natisnejo po meri narejena vabila in stacionarije po konkurenčnih cenah.

Ustvarjalni posamezniki

Razmislite o nakupu ročno izdelanih vabil pri lokalnih obrtnikih in umetnikih. To podpira mala podjetja in vam zagotovi edinstvena vabila.

Nasveti za izbiro popolnih vabil

Tukaj je nekaj nasvetov za izbiro vabil in stacionarijev, ki bodo popolnoma odražali vajin slog:

  • Izberite barve, pisave in slog, ki odražajo temo poroke
  • Ujemajte barve s šopki, dekoracijami in oblekami
  • Vključite osebne fotografije za bolj intimen pridih
  • Izberite okolju prijazne možnosti, kot so reciklirani materiali ali e-vabila
  • Pred tiskanjem natančno preverite vse podrobnosti in črkovanje
  • Naročite nekaj dodatnih izvodov za morebitne napake ali pozne vrnjene odgovore
  • Kupite vzorčne izdelke, preden naročite večje količine
  • Začnite dovolj zgodaj – vabila pošljite vsaj 6-8 tednov pred poroko
READ  Izbira cvetja za rojstnodnevno dekoracijo

Zaključek

Izbira poročnih vabil in stacionarijev je pomembna odločitev, ki zahteva razmislek in načrtovanje. Sledite svojemu osebnemu slogu in okusu ter izberite nekaj posebnega, kar bo ustvarilo čudovit spomin na vaš poseben dan. Z malo truda boste našli popolna vabila in stacionarije za vašo sanjsko poroko!

Related posts

Izbira poročnih prstanov: Nasveti strokovnjakov

admin

Izbira poročnih pričesk in ličil

admin

Poročni običaji v azijskih državah

admin

Leave a Comment