Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Nasveti

Nasveti Za Ličenje

Ličenje je lahko zabavno in ustvarjalno, vendar je lahko tudi zastrašujoče, če ne veste, kako se lotiti določenih tehnik. V tem članku bom delil nekaj osnovnih nasvetov za ličenje za začetnike, ki želijo izboljšati svoje veščine ličenja. Oblikoval bom tudi nekaj naprednih tehnik za tiste z izkušnjami.

Osnove ličenja

Če ste popoln začetnik pri ličenju, priporočam, da se najprej osredotočite na osnovne tehnike:

1. Priprava kože

Pred nanosom ličil je pomembno, da pripravite kožo. S tem mislim na čiščenje obraza, toniziranje in vlaženje. To bo odstranilo umazanijo in olje ter kožo pripravilo za lažji in enakomernejši nanos ličil.

2. Temeljna podlaga

Dobra temeljna podlaga je ključna za gladko in enakomerno polt. Izberite podlago, ki ustreza vašemu tipu kože. Če imate mastno kožo, izberite podlago v obliki gela ali penaste konsistence. Če imate suho kožo, izberite kremo ali tekočo podlago.

3. Korektor

Korektor uporabite za pokrivanje nepravilnosti, kot so pege, temne pike ali rdečica. Nanesite ga s čopičem ali prsti na predele, ki jih želite prekriti, preden nanesete temeljno podlago.

4. Sencenje

Sencenje daje obraz bolj tridimenzionalen videz z ustvarjanjem senc in globine. Uporabite svetlejši odtenek za osvetljevanje in temnejši odtenek za senčenje. Začnite počasi in postopoma dodajajte več, če želite močnejši učinek.

Napredne tehnike ličenja

Ko obvladate osnove, lahko preidete na naprednejše tehnike ličenja:

1. Konturiranje

Konturiranje ustvarja ostrejše poteze obraza. Uporabite temnejši odtenek senčila v prahu in z mehko ščetko ustvarite linije za poudarjanje oblik obraza. Konturirajte lahko ličnice, čelo, nos, brado ali lica.

2. Bleščice

Bleščice dodajo sijaj določenim predelom obraza, kot so ličnice, loka nad obrvmi ali sredina čela. Uporabite svetleč prah ali tekočino. Nanesite s prsti ali majhnim ploskim čopičem.

READ  Nasveti Za Čiščenje

3. Barvanje obrvi

S pravilnim barvanjem lahko oblikujete in opredelite obrvi. Uporabite barvilo za obrvi v odtenku, ki je za dva tona svetlejši od vaše naravne barve las. S tankim čopičem natančno nanašajte po obliki obrvi.

4. Barvanje trepalnic

Barvanje trepalnic optično podaljša in zgosti trepalnice. Pri nakupu barvila za trepalnice izberite vodoodporno formulo. Nanesite tanek sloj barvila od korena proti konicam z majhnim čopičem.

Nasveti Za Ličenje

Nasveti za nakup ličil

Ko kupujete ličila, upoštevajte te nasvete:

  • Izberite ličila, ki ustrezajo vašemu tonu kože. Topli odtenki za tople podtone kože, hladni za hladne podtone.
  • Preverite, da so ličila hipoalergena in nekomedogena, če imate občutljivo kožo.
  • Kupite ličila višje kakovosti, saj ponujajo boljše sestavine in trajnost.
  • Izberite večnamenska ličila, ki jih lahko uporabite na več predelih obraza.

Pogosta vprašanja o ličenju

Tukaj so odgovori na nekatera pogosta vprašanja o ličenju za začetnike:

Katera ličila so najboljša za začetnike?

Priporočam večnamenska ličila, kot so palete za senčenje, rumeni korektorji in kremaste temeljne podlage. Izogibajte se dragim paletam z bleščicami in tekočim senčilom, dokler ne izpopolnite osnovnih tehnik.

Kako vem, kateri čopič uporabiti za katero tehniko ličenja?

Za senčenje uporabite mehke, okrogle čopiče. Za prah uporabite goste, ploščate čopiče. Za precizne linije, kot je konturiranje, uporabite tanke, poševne čopiče.

Kako odstranim ličila?

Uporabite odstranjevalec ličil na vodni osnovi, da nežno odstranite vse sledi ličil z obraza. Nato sperite obraz z mlačno vodo in blagim čistilom za obraz. Končajte s tonerjem za obraz, da uravnotežite pH kože.

Kako shranjujem in čistim ličila?

Ličila hranite v hladnem in suhem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe. Redno čistite čopiče s posebnimi čistili za čopiče in jih posušite z dlako navzdol.

READ  Nasveti Za Potovanje V Dubaj

Related posts

Brezplačni Zdravniški Nasveti

admin

Babičini Nasveti Za Dom

admin

Brezplačni Pravni Nasveti

admin

Leave a Comment