Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Angliji

Poroka v Angliji je lahko čudovita izkušnja za pare, ki iščejo romantično destinacijo za svoj poseben dan. Od osupljivih gradov do živahnih mestnih lokacij, Anglija ponuja nešteto možnosti za sanjsko poročno prizorišče. V tem članku bomo raziskali nekaj ključnih vidikov načrtovanja poroke v Angliji, vključno z zakonskimi zahtevami, stroški in priljubljenimi lokacijami.

Zakonske zahteve

Preden se odločite za poroko v Angliji, morate izpolniti nekaj pravnih zahtev. Najprej morata biti oba partnerja stara vsaj 18 let, da se lahko poročita brez dovoljenja staršev. Poleg tega morata predložiti potni list in potrdilo o samskem stanu, ki dokazuje, da nista poročena z nikomer drugim.

Tuji državljani lahko sklenejo zakonsko zvezo v Angliji, če izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje. Vendar bodo morali pridobiti posebno dovoljenje za poroko, imenovano potrdilo o primernosti. To potrdilo izda pristojni organ v državi, kjer imata partnerja stalno prebivališče.

Pravni postopki

Ko izpolnite zakonske zahteve, se lahko lotite pravnih postopkov. Najprej se morate odločiti, kje želite imeti obred. Na voljo so številne čudovite lokacije, od cerkva do gradov. Ko izberete kraj, se morate obrniti na lokalni register office ali mestno hišo, da podate uradno obvestilo o nameri sklenitve zakonske zveze.

Nato boste morali počakati 28 dni, preden lahko opravite civilno poroko. V tem času lahko uredite vse potrebno za svoj poseben dan, vključno z dekoracijami, hrano in pijačo. Poroka V Angliji

Stroški

Stroški poroke v Angliji se lahko zelo razlikujejo, odvisno od izbrane lokacije, števila gostov itd. V povprečju pari porabijo okoli £30.000 za poroko v Angliji. Nekateri ključni stroški, ki jih je treba upoštevati, so:

  • Prostor za poroko – od £2.000 do £15.000
  • Hrana in pijača – od £30 do £300 na osebo
  • Poroka – od £2.000 do £5.000
  • Fotograf – od £1.500 do £5.000
  • Cvetje – od £300 do £3.000
  • Torta – od £300 do £1.000
READ  Poroka V Kopru

Poleg tega bodo pari morali plačati morebitne potne stroške za goste iz tujine. Vsekakor se splača vnaprej načrtovati proračun, da se izognete neprijetnim presenečenjem.

Priljubljene lokacije

Anglija je polna čudovitih lokacij za sanjsko poroko. Nekatere najbolj priljubljene možnosti so:

Gradovi

Poroka na gradu je klasična in elegantna izbira. Nekateri priljubljeni gradovi za poroke v Angliji so Leeds Castle, Windsor Castle, Highclere Castle in Alnwick Castle.

Podeželje

Če iščete idilično podeželsko lokacijo, razmislite o Lake Districtu, Cotswoldsu ali Cornwallu. Tu lahko izberete čudovito posestvo ali kmečki hlev za svoj poseben dan.

London

Če želite mestno poroko, je London odlična izbira. Na voljo je veliko razkošnih hotelov, zgodovinskih poslopij in modernih prizorišč za poroke različnih velikosti in okusov.

Sklepne misli

Poroka v Angliji je lahko nepozabna izkušnja, a zahteva temeljito načrtovanje. Upoštevajte zakonske zahteve, realistično ocenite stroške in si vzemite čas za ogled lokacij ter izbiro tiste prave. S pravim pristopom in organizacijo lahko ustvarite sanjsko anglijo poroko, ki je ne boste nikoli pozabili.

Related posts

Poroka V Benetkah

admin

Poroka V Las Vegasu

admin

Poroka V Tujini

admin

Leave a Comment