Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Logarski Dolini

Čudovita lokacija za sanjsko poroko

Logarska dolina, ena najlepših alpskih dolin v Sloveniji, postaja vse bolj priljubljena lokacija za poroke. Z zelenimi travniki, visokimi gorami in kristalno čistimi potoki je popolna lokacija za tiste, ki si želijo poroke v naravi.

Zakaj izbrati Logarsko dolino za poroko?

Obstaja več razlogov, zakaj je Logarska dolina odlična izbira za poroko:

 • Čudovita naravna kulisa za fotografiranje
 • Nižji stroški kot poroka v mestu
 • Več možnosti za zunanjo poroko
 • Manj stresa z organizacijo
 • Bolj sproščeno vzdušje
 • Možnost najema planinskih koč
 • Enostaven dostop za goste

Čudovita naravna kulisa

Logarska dolina ponuja nepozabno naravno kuliso za poročne fotografije. Z zelenimi travniki, visokimi gorami v ozadju, kristalnimi potoki in slikovitimi lesenimi kočami bodo vaše poročne fotografije videti kot iz pravljice. Fotografi bodo navdušeni nad številnimi možnostmi za ustvarjanje nepozabnih posnetkov.

Nižji stroški

Poroka v naravi je ponavadi cenejša od poroke v mestu. Najem prostora je cenejši, prav tako pa ni potrebe po dragih dekoracijah, saj narava sama poskrbi za čudovito kuliso. Prihranek pri prostorninah in dekoraciji lahko porabite za druge poročne potrebščine.

Več možnosti za zunanjo poroko

Logarska dolina ponuja številne možnosti za organizacijo zunanje poroke. Poročni obred lahko izvedete sredi zelenih travnikov ali ob potoku, sledi pa mu lahko sprejem na prostem pred planinsko kočo. Zunanja poroka omogoča tudi lažje upoštevanje varnostnih ukrepov.

Manj stresa pri organizaciji

Organizacija poroke v naravi je ponavadi manj stresna kot organizacija poroke v mestu. Ni vam potrebno skrbeti za iskanje primernih lokacij za poroko in sprejem, saj planinske koče ponujajo vse na enem mestu. Prav tako je lažje uskladiti urnike različnih ponudnikov.

Bolj sproščeno vzdušje

Poroka v Logarski dolini omogoča bolj sproščeno in neformalno vzdušje. Namesto elegantnega mestnega okolja lahko uživate v lepotah narave in druženju z najbližjimi. To ustvari bolj pristno in sproščeno vzdušje na vaš dan.

READ  Poroka S Tujcem V Sloveniji

Možnost najema planinskih koč

Logarska dolina ponuja več planinskih in visokogorskih koč, ki jih lahko najamete za poroko. Koče ponujajo prostore za poročni obred in sprejem ter tudi možnost prenočišč. Nekatere koče ponujajo tudi catering in druge storitve za poroke.

Enostaven dostop za goste

Logarska dolina je enostavno dostopna za goste od blizu in daleč. Leži ob glavni cesti proti Avstriji, zato je prihod z avtomobilom enostaven. Če gostje potujejo z vlakom, jih lahko prevzamete na železniški postaji v Celju ali Velenju. Dolina sama pa je zaprta za motorni promet, kar omogoča miren sprejem.

Poroka V Logarski Dolini

Kje v Logarski dolini izvesti poroko?

Nekaj najbolj priljubljenih lokacij za poroke v Logarski dolini:

 • Planinski dom Logarska dolina
 • Koča pod slapom Rinka
 • Dom planincev na Okrešlju
 • Zeleni travniki v osredju doline
 • Ob slapu Rinka
 • Ob potoku Savinja

Planinski dom Logarska dolina

Osrednja točka doline z večnamenskim prostorom za 150 ljudi. Primeren za poročni obred in pogostitev. Ima tudi prenočišča.

Koča pod slapom Rinka

Manjša planinska koča v osrčju doline z razgledom na slap Rinka. Primerna za manjše poroke. Ima prostor za pogostitev do 50 ljudi.

Dom planincev na Okrešlju

Koča na višje ležeči planoti z razgledom na dolino. Dobro izhodišče za poročne fotografije. Oddaljena 30 minut hoje iz doline.

Zeleni travniki

Poroka sredi zelenih travnikov z gorami v ozadju ustvari nepozabne fotografije. Možnost postavitve šotora in pogostitve na prostem.

Slap Rinka

Impozanten 90 metrov visok slap, obdan z gozdom. Čudovita lokacija za intimno poroko v naravi, ni pa primeren za večje dogodke.

Ob potoku Savinja

Romantična lokacija ob glavnem vodotoku doline za manjšo poroko. Savinja ustvari umirjajoče ozadje med poročnim obredom.

READ  Poroka V Gozdu

Kako organizirati poroko v Logarski dolini?

Organizacija poroke v Logarski dolini zahteva nekaj dodatnega načrtovanja, saj so možnosti omejene na planinske koče. Ključni koraki pri organizaciji:

 1. Določite datum in število gostov
 2. Rezervirajte primeren prostor (koča, travnik)
 3. Organizirajte catering in pijačo
 4. Poskrbite za pohištvo in dekoracije
 5. Uredite prevoz in namestitev gostov
 6. Najem fotografa in glasbe/zabave
 7. Uredite dovoljenja za uporabo javnih površin
 8. Poskrbite za varnostni načrt v primeru slabega vremena

Ključno je pravočasno rezerviranje prostora v izbrani koči in usklajevanje z ostalimi ponudniki. Večino dejavnosti je potrebno prilagoditi planinskemu okolju.

Prednosti in slabosti poroke v Logarski dolini

Kot vsaka lokacija ima tudi Logarska dolina določene prednosti in slabosti za izvedbo poroke:

Prednosti

 • Čudovite fotografije v naravi
 • Sproščeno vzdušje
 • Nižji stroški
 • Manj stresa pri organizaciji
 • Unikatna lokacija
 • Možnost aktivnosti v naravi za goste

Slabosti

 • Omejene nastanitvene kapacitete
 • Možnost slabega vremena
 • Ni možnosti zabave do poznih ur
 • Ni veliko možnosti za nakupovanje ali zabavo za goste
 • Ni veliko možnosti za poročne dekoracije

Kljub nekaterim slabostim večina parov meni, da čudovita naravna kulisa in sproščeno vzdušje odtehtata vse izzive pri organizaciji poroke v Logarski dolini.

Zaključek

Logarska dolina postaja vse bolj priljubljena destinacija za sanjske poroke v Sloveniji. Zeleni travniki, visoke gore in kristalno čisti potoki ustvarjajo čudovito naravno kuliso, ki ujame sapo vsakemu obiskovalcu. Čeprav organizacija poroke v dolini zahteva nekaj dodatnega načrtovanja, ponujajo planinske koče in razgibana pokrajina nepozabno izkušnjo ter čudovite možnosti za poročne fotografije. S sproščenim vzdušjem, nižjimi stroški in manj stresa je Logarska dolina odlična izbira za vse, ki si želijo poroke v objemu nedotaknjene narave.

Related posts

Poroka V Postojnski Jami

admin

Poroka V Tujini Cena

admin

Poroka V Angliji

admin

Leave a Comment