Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Hribih

Zakaj Izbirati Poroko V Hribih Namesto Standardne Dvoranske Poroke

Poroka v hribih postaja vse bolj priljubljena izbira za mnoge pare, ki iščejo nekaj drugačnega in bolj romantičnega kot standardna dvoranska poroka. Poroka sredi narave ponuja čudovito kuliso za ta poseben dan, poleg tega pa prinaša tudi nekaj praktičnih prednosti.

Poroka V Hribih

Romantično Ozadje

Nič ne more premagati razgleda na zelene hribe in doline kot ozadja za obljubo večne ljubezni. Svež zrak, ptičje petje in vonj gozda ustvarijo popolnoma naravno in sproščeno vzdušje za poročni obred. Poleg tega bodo vaše poročne fotografije videti kot iz pravljice.

Intimnejše Vzdušje

Poroka v hribih omogoča bolj intimno vzdušje kot velika dvorana polna ljudi. Samo z najbližjimi prijatelji in družino lahko uživate v miru narave. Brez množice neznanih obrazov se bosta lažje osredotočila drug na drugega in uživala vsak trenutek.

Nižji Stroški

Organizacija poroke v naravi je ponavadi cenejša od najema razkošne dvorane in cateringa. Namesto tega lahko najamete le manjši šotor in mize ter stoli in prihranite pri ostalih stroških. Tudi catering je lahko enostavnejši – na primer ražnjiči ali piknik košara.

Enostavnejša Organizacija

Organizirati poroko v hribih je ponavadi lažje kot v dvorani, saj ni potrebno usklajevati toliko dobaviteljev – od dekoraterjev do tehnikov za luči in ozvočenje. Sprostite se in uživajte v načrtovanju, namesto da ste pod stresom.

Kje Izbirati Lokacijo Za Poroko V Hribih

Slovenija je polna čudovitih kotičkov v naravi, ki so kot nalašč za poroko v hribih. Ena izmed najbolj priljubljenih destinacij so slovenske planine, kjer lahko uživate v pogledu na veličastne vrhove in zelene pašnike.

Planinske Koče

Mnoge planinske koče ponujajo možnost organizacije poroke na sosednji jasi ali terasi s pogledom na gore. Prednost planinske koče je tudi v tem, da lahko gostje prespijo kar tam. Zjutraj jih lahko presenetite še z enim obredom – na primer ob sončnem vzhodu.

READ  Dokumenti Za Poroko V Tujini

Vinogradi

Vinogradi v zgodnji pomladi ali pozno jeseni nudijo čudovito kuliso za romantično poroko v naravi. Zeleni grički, zavite trte in vonj po grozdju ustvarijo pravo vzdušje. Po obredu lahko sledi pogostitev z lokalnimi vini in siri.

Gozd

Če iščete popolnoma naravno lokacijo brez dodatnih objektov, je gozd odlična izbira. Sredi mogočnih dreves, obdan z zelenjem in cvetjem, se bosta počutila kot v pravljici. Pripravite lahko tudi sprehod po gozdu za vse goste po obredu.

Kaj Vse Potrebujete Za Organizacijo

Čeprav je organizacija poroke v hribih ponavadi lažja, je vseeno potrebno poskrbeti za nekaj stvari. Seznam najnujnejšega:

Dovoljenja

Preverite, ali potrebujete kakšna dovoljenja za izbrani kraj poroke – na primer od lastnika zemljišča, planinskega društva ali občine. Poskrbite za to dovolj zgodaj, da ne bo zapletov tik pred poroko.

Šotor in Oprema

Najem šotora, miz, stolov in morebitne dodatne opreme, kot so greznice in agregati za elektriko. Poskrbite tudi za zaščito pred dežjem ali soncem – šotor naj ima stranice.

Hrana in Pijača

Lahko organizirate catering, najbolje z lokalno kulinariko in vini. Druga možnost je piknik z narezkom, siri, kruhom in solatami. Ne pozabite na dovolj pijače!

Dekoracija

Sveže cvetje, sveče in lučke za večerno vzdušje. Morda tudi nekaj pisanih dekorativnih blazin za sedenje na tleh. Vse skupaj naj bo v sproščenem podeželskem slogu.

Glasba

Poskrbite za ozvočenje in predvajanje primerne glasbe – akustična glasba ali naravni zvoki gozda so odlična izbira. Za ples zvečer lahko najamete tudi manjšo skupino.

Koga Povabiti

Bistvo poroke v naravi je intimno vzdušje, zato je priporočljivo povabiti le najožji krog ljudi. Seveda ne sme manjkati družina in najbližji prijatelji. Glede na lokacijo in velikost prostora se odločite tudi glede števila gostov – manj je več!

READ  Poroka Istospolnih Partnerjev V Sloveniji

Družina

Starši, bratje in sestre ter stare starši naj bodo na vrhu seznama. Morda vključite tudi strice, tete in bratrance.

Prijatelji

Najboljši prijatelji iz otroštva, fakultete, službe. Tisti, s katerimi sta preživela največ časa in doživetij.

Otroci

Če bodo prisotni otroci, poskrbite za varstvo zanje med obredom. Morda jih vključite v obred kot cvetonoše ali podobno.

Poroka V Hribih

Related posts

Poroka V Tujini

admin

Dokumenti Za Poroko V Tujini

admin

Poroka V Angliji

admin

Leave a Comment