Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Skednju

Poroka v Skednju je eden najlepših in najbolj priljubljenih krajev za poroko na Gorenjskem. Skednjanje so znani po svoji gostoljubnosti in prijaznosti, zato ni presenetljivo, da mnogi pari izberejo ta čudoviti kraj za svoj posebni dan.

V Skednju lahko najdete različne lokacije za poroko – od romantičnih cerkva, razglednih točk z dih jemajočimi razgledi do elegantnih dvorcev in prijetnih gostiln. Izbira je res pestra!

Zakaj izbrati Skednjanje za kraj poroke?

Obstaja več razlogov zakaj je Skednjanje odlična izbira za poroko:

Čudovita narava

Skednjanje obdajajo čudoviti hribi in zelene doline, ki nudijo popolno naravno kuliso za sanjsko poroko. Številni pari se odločijo za poroko na prostem, na primer v čudovitem parku dvorca Zgornji Dvor ali ob slapu Rinka. Tudi cerkve v Skednju ponujajo čudovite razglede na okoliške hribe.

Bogata kulturna dediščina

V Skednju lahko občudujete številne zgodovinske znamenitosti, od srednjeveških cerkva do ohranjenih kmečkih hiš iz 19. stoletja. Za tiste, ki iščejo bolj elegantno lokacijo, pa je na voljo razkošni dvorec Zgornji Dvor iz 19. stoletja.

Odlična gostinska ponudba

Gostoljubnost Skednjancev se odraža tudi v odlični gostinski ponudbi. Na voljo so številne restavracije, gostilne in hoteli, ki ponujajo okusno hrano in pijačo ter profesionalne storitve za organizacijo poroke. Po poročnem obredu lahko priredite veliko poročno zabavo v enem od lokalnih gostišč.

Lahek dostop

Skednjanje ležijo le 30 minut vožnje iz Ljubljane, zato je kraj zelo lahko dostopen za goste iz vse Slovenije. Tudi za goste iz tujine je lokacija ugodna, saj leži blizu letališča Jožeta Pučnika.

Najbolj priljubljene lokacije za poroko v Skednju

Cerkev sv. Andreja

Cerkev sv. Andreja v središču Skednja s svojo zgodovinsko zasnovo in mogočnim zvonikom velja za najlepšo poročno cerkev v kraju. Notranjost cerkve, zgrajene v 14. stoletju, krasijo lepi vitraži in freske.

READ  Poroka V Šotoru

Dvorec Zgornji Dvor

Razkošni dvorec obdan z velikim angleškim parkom ponuja elegantne prizorišče za pravljično poroko. Lastniki dvorca nudijo tudi catering in nastanitev za svatove. Možna je poroka v dvorani dvorca ali na prostem, ob romantičnem ribniku.

Gostilna Pr’ Rink’h

Priljubljena gostilna sredi vasi ponuja domačo hrano in pijačo ter veliko dvorišče, primerno za poročno zabavo. Njihova prednost je dolgoletne izkušnje z organizacijo porok. Za manjše slovesnosti je na voljo tudi poročna dvorana.

Slap Rinka

Čudovit gozdni slap Rinka je prava idila za poroko v naravi. Ob slapu je urejeno prizorišče za poroke na prostem, kjer lahko gostje uživajo v razgledu na slap in zeleno pokrajino.

Priprave na poroko v Skednju

Če ste se odločili za poroko v Skednju, je pri organizaciji potrebno upoštevati nekaj korakov:

Izbira datuma in lokacije

Najprej morate izbrati datum poroke in lokacijo. Pri datumu upoštevajte primerno letno obdobje in razpoložljivost želene lokacije. Za lokacijo se pozanimajte pri upravljalcih (cerkev, dvorec, gostilna…).

Rezervacija nastanitve

Prav tako vnaprej rezervirajte prenočišča za svatove. V Skednju je na voljo nekaj hotelov in apartmajev. Lahko najamete tudi bližnje turistične kmetije.

Izbira gostinske ponudbe

Ko imate lokacijo, izberite še gostinsko ponudbo – catering za poročni obred in zabavo. Krajevne gostilne ponujajo menije prilagojene porokam. Posvetujte se za izbiro jedi in pijače.

Ostali dogovori

Dogovorite se tudi za ostale storitve – fotografa, vrtnarja, glasbo oz. bend za zabavo… Poiščite jih lahko lokalno ali v širši okolici.

Zaključek

S svojo slikovito naravo, bogato dediščino in gostoljubnostjo domačinov velja Skednjanje za enega najlepših krajev za poroko na Gorenjskem. Če iščete lokacijo, kjer lahko ustvarite nepozabne spomine, potem je Skednjanje prava izbira za vas. Lepe cerkve, razgledne točke in gostinski objekti nudijo vse potrebno za organizacijo sanjske poroke.

READ  Poroka Istospolnih Partnerjev V Sloveniji

Poroka V Skednju

Related posts

Poroka V Tujini

admin

Poroka V Ljubljani

admin

Agencije za Poroke V Tujini

admin

Leave a Comment