Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Sredo

Poroka v sredo je v zadnjih letih postala zelo priljubljena izbira za mnoge pare. Poroka sredi tedna ima lahko veliko prednosti v primerjavi s tradicionalno poroko ob koncu tedna. V tem članku bomo pogledali zakaj je poroka v sredo postala tako priljubljena, katere so prednosti in slabosti poroke v sredo ter kako načrtovati uspešno poroko v sredo.

Zakaj je poroka v sredo postala tako priljubljena

Nekaj razlogov, zakaj vse več parov izbere poroko v sredo:

  • Nižji stroški – poročni saloni, catering in drugi ponudniki storitev ponujajo velike popuste za poroke v sredo v primerjavi s cenami ob koncih tedna.
  • Večja razpoložljivost ponudnikov – veliko dobrih fotografov, frizerjev in drugih je že zasedenih ob koncih tedna, v sredo pa imajo več razpoložljivih terminov.
  • Manj stresa – manj gostov pomeni bolj intimno in manj stresno vzdušje za mladoporočenca.
  • Lažje usklajevanje z delovnimi obveznostmi gostov – sredi tedna večina ljudi lažje izkoristi prost dan ali dva za udeležbo na poroki.
  • Večja izbira lokacij – hoteli in drugi prizorišči za poroke imajo več razpoložljivih terminov v sredo.

Prednosti poroke v sredo

Nekaj glavnih prednosti, ki jih prinaša izbira poroke v sredo:

Nižji stroški

Kot že omenjeno, bodo stroški za poroko v sredo v povprečju 20-30% nižji kot ob koncu tedna. To velja za najem prizorišča, hrano in pijačo, poročne aranžmaje, fotografa in druge storitve. Prihranek je lahko velik, še posebej če je proračun za poroko omejen.

Večja razpoložljivost dobaviteljev

Mnogi odlični fotografi, frizerji za neveste, najbolj priljubljena poročna prizorišča in drugi ključni dobavitelji za poroke so pogosto zasedeni mesece vnaprej ob koncih tedna. Poroka v sredo omogoča lažji dostop do najboljših v branži.

Manj stresa za mladoporočenca

Manjše število gostov in bolj sproščeno vzdušje v sredo zmanjša stres za mladoporočenca. Namesto da bi tekala od mize do mize lahko več časa preživita skupaj uživajoč v trenutku.

READ  Poroka V Štanjelu

Enostavnejše usklajevanje z delovnimi obveznostmi gostov

Ker je sredi tedna, lahko večina gostov lažje izkoristi prost dan ali dva zan poroko. To pomeni, da se bodo poroke verjetno udeležili tudi tisti, ki jim ob koncu tedna to ne bi uspelo.

Poroka V Sredo

Slabosti poroke v sredo

Kljub številnim prednostim, pa ima poroka v sredo tudi nekaj morebitnih slabosti:

  • Manj prostega časa za mladoporočenca takoj po poroki – če imata oba službo, bosta verjetno že naslednji dan morala nazaj v službo.
  • Težje potovanje na poročno potovanje – letališča in priljubljene turistične destinacije so ob koncu tedna bolj zasedene.
  • Nekateri gostje se morda ne bodo mogli udeležiti – starejši sorodniki ali tisti, ki živijo dlje stran, bodo morda imeli težave z udeležbo v sredo.

Kako organizirati uspešno poroko v sredo

Če ste se odločili za poroko v sredo, je pri načrtovanju potrebno upoštevati nekaj nasvetov:

Pravilno izberite datum

Izogibajte se datumom tik pred ali po praznikih, saj bodo nekateri gostje verjetno želeli izkoristiti podaljšan konec tedna. Prav tako se izogibajte datumom, ki so blizu rojstnih dni ali obletnic vaših najbližjih sorodnikov.

Pošljite vabila dovolj zgodaj

Ker gre za sredo, bodo morali nekateri gostje verjetno v službo vzeti prost dan ali dva. Zato jim omogočite dovolj časa (vsaj 2-3 mesece vnaprej) za načrtovanje.

Ponudite možnost prenočišča

Gostom, ki prihajajo od dlje, omogočite rezervacijo sob v hotelu ali bližnjem apartmaju po znižani ceni. Tako bodo lažje prišli že dan prej in ostali do naslednjega dne.

Prilagodite urnik dogodka

Namesto celodnevnega programa raje načrtujte krajšo poroko in zabavo do poznih večernih ur. Tako se bodo gostje lažje udeležili po službi.

READ  Poroka V Ljubljani

Zaključek

Poroka v sredo ima očitne prednosti, kot so nižji stroški in večja prilagodljivost. Hkrati zahteva dodatno pozornost pri načrtovanju, da zadostimo potrebam gostov. Če upoštevamo zgoraj navedene nasvete, nam bo zagotovo uspelo pripraviti nepozabno poroko v sredo, ki si jo bodo gostje zapomnili še dolgo.

Related posts

Poroka V Skednju

admin

Poroka V Cerkvi

admin

Poroka V Ljubljani

admin

Leave a Comment