Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Kopru

Poroka v Kopru je lahko čudovita izbira za vse pare, ki iščejo romantično in slikovito lokacijo za svoj posebni dan. Koper, ki leži ob slovenski obali Jadranskega morja, ponuja čudovite možnosti za poročne slovesnosti in praznovanja.

V tem članku bomo pogledali, zakaj je Koper odlična izbira za poroko, katere lokacije so na voljo za slovesnost in sprejem ter kako izbrati prave ponudnike storitev, da bo vaša poroka v Kopru res nepozabna.

Zakaj izbrati Koper za poroko

Slikovita lokacija

Koper ima čudovito staro mestno jedro s številnimi znamenitostmi, ozkimi ulicami in trgi, ki nudijo čudovito kuliso za poročne fotografije. Sprehod po mestu v poročnih oblačilih bo nepozaben, fotografije pred znamenitostmi, kot sta stolnica ali Pretorska palača, pa bodo čudovit spomin. Poleg mesta pa ponuja Koper tudi čudovite naravne kulise z morjem, marino, zelenimi površinami in trtami, ki obkrožajo mesto.

Poročna lokacija po vaši meri

V Kopru lahko izbirate med cerkveno poroko v eni od župnij ali mestni stolnici ali civilno poroko v Pretorski palači. Poleg tega pa je na voljo veliko drugih lokacij, kot so hoteli, razni kulturni spomeniki, razkošne vile ali kar na prostem, denimo ob morju ali v vinogradu. Možnosti je res veliko, da najdete prostor, ki bo ustrezal vašemu okusu in viziji sanjske poroke.

Odlična infrastruktura

Koper ima solidno ponudbo hotelov in restavracij višjega cenovnega razreda, kar omogoča lažjo organizacijo poroke za goste od drugod. Poleg hotelov so na voljo tudi razne dvorane in prostori, ki jih je možno najeti za poročno zabavo. Najdete lahko tudi strokovne ponudnike vseh poročnih storitev – od gostinske ponudbe, glasbe, dekoracije do frizerjev in vizagistov.

READ  Poroka V Las Vegasu

Pester izbor lokalnih posebnosti

Območje Kopra slovi po odlični hrani in vinih. Lokalne restavracije ponujajo okusne jedi iz lokalno pridelanih sestavin, vinarji odlična istrska in slovenska vina, slaščičarne pa slastne in inovativne poročne torte. Poleg hrane in pijače lahko vključite v poroko še lokalne običaje, kot je npr. istrski ples valček, in ustvarite res avtentično vzdušje.

Najbolj priljubljene poročne lokacije v Kopru

Pretorska palača

Ena najbolj priljubljenih lokacij za civilno poroko v Kopru je gotovo Pretorska palača, ki se nahaja na glavnem Titovem trgu v starem mestnem jedru. Poroka v razkošni renesančni dvorani z bogato poslikanimi stropi in oboki ustvari čudovito slavnostno vzdušje.

Mestna občina Koper

Še ena priljubljena lokacija za civilne poroke je poročna dvorana v prostorih Mestne občine Koper. S svojo elegantno zasnovo in pogledom na morje nudi čudovito kuliso za sklenitev zakonske zveze.

Hoteli in restavracije

Številni hoteli in restavracije v Kopru ponujajo tudi možnost izvedbe poročnega obreda in zabave v njihovih prostorih. Med najbolj znanimi so Hotel Koper, Restavracija Marina ter razni hoteli in restavracije v Portorožu.

Ville in dvorci

Če si želite poroke v bolj zasebnem in razkošnem ambientu, so odlična izbira tudi številne vile in dvorci v okolici Kopra. Najbolj znana sta gotovo Vila San Lorenzo v Izoli ter Grand Hotel Bernardin v Portorožu.

Cerkve

Za cerkveno poroko pridejo v poštev župnijske cerkve, kot sta Cerkev sv. Jakoba v Kopru ali Cerkev sv. Roka, ali pa stolnica Marijinega vnebovzetja, ki je največja cerkev v Kopru.

Poroka V Kopru

Kako izbrati prave ponudnike storitev

Da bo vaša poroka v Kopru res uspela, je pomembno izbrati prave ponudnike storitev. Upoštevajte naslednje nasvete:

Fotograf in snemalec

Izberite izkušenega fotografa, ki pozna lokacije za fotografiranje v Kopru in njegovi okolici. Prav tako naj ima izkušnje s snemanjem porok. Preverite njegov portfolio in priporočila.

READ  Poroka V Postojnski Jami

Cvetličar

Dobro je izbrati lokalnega cvetličarja, ki pozna sezono cvetja in razpoložljivost aranžmajev. Preverite njihove pretekle poročne dekoracije ali pa naročite testni aranžma.

Glasba/DJ

DJ naj ima bogate izkušnje z igranjem na porokah, poznavanjem glasbenih želja različnih generacij in vzdušja. Poslušajte njegove mixe ali ga povabite na predhodni sestanek.

Poročna torta in catering

Pri slaščičarju je pomembno naročiti pokušino torte vnaprej, pri cateringu pa je dobro vedeti, ali lahko zagotovijo tudi dietne obroke. Vse jedi in pijačo je treba predhodno pokusiti.

Koordinator poroke

Če si ne želite stresa z organizacijo, lahko najamete koordinatorja poroke, ki bo poskrbel za vse potrebne rezervacije, logistiko in nadzor na samem dogodku.

Zaključek

Upamo, da smo vam dali dovolj koristnih informacij in navdiha za organizacijo sanjske poroke v Kopru. Z dobrim načrtovanjem, pravimi ponudniki storitev in kančkom potrpežljivosti bo vaša poroka gotovo nepozabna – za vas in vse vaše goste! Srečno!

Related posts

Ali Je Možna Cerkvena Poroka V Naravi

admin

Poroka Istospolnih Partnerjev V Sloveniji

admin

Poroka V Postojnski Jami

admin

Leave a Comment