Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Bohinju

Bohinj je eden najlepših krajev v Sloveniji za poroko. Z okoliškimi gorami, jezerom in idiličnimi vasicami ponuja čudovito naravno kuliso za ta poseben dan. V tem članku bom predstavil nekaj razlogov, zakaj je poroka v Bohinju odlična izbira, ter podal nekaj nasvetov za načrtovanje in organizacijo poroke v tem čudovitem alpskem okolju.

Zakaj poroka v Bohinju?

1. Čudovita narava

Bohinj je obdan z visokimi gorami in globokimi gozdovi. Sredi doline leži Bohinjsko jezero, eno najlepših jezer v Evropi, obkroženo z idiličnimi vasicami. Ta čudovita narava je kot ustvarjena za poročne fotografije. Mladoporočenca se lahko fotografirata na bregovih jezera, v senci mogočnih gora ali sredi zelenih bohinjskih travnikov in gozdov. Naravne lepote Bohinja bodo poročnim fotografijam dale poseben čar.

2. Tradicija

Bohinj ima bogato ljudsko izročilo, ki se odraža v lokalni arhitekturi, oblačilni kulturi, glasbi in kulinariki. Mladoporočenca lahko v poročno slovesnost vključita prvine lokalnega izročila, na primer najemata ljudske godce ali plesalce, postrežeta s tradicionalnimi bohinjskimi jedem ali se oblečeta v narodne noše. To bo dalo poroki pristen čar.

3. Pestra ponudba lokacij

V Bohinju je na voljo veliko različnih lokacij za poroko, od cerkva do planinskih koč in razglednih točk. Poročni obred lahko organizirate v župnijski cerkvi v Bohinjski Bistrici ali manjši vaški cerkvici, sledi pa mu lahko pogostitev v eni od številnih bohinjskih gostiln in restavracij. Zabavo lahko nadaljujete v planinski koči s čudovitim razgledom ali na prostem, ob jezeru ali v gozdu. Izbira je res pestra!

4. Hoteli in namestitev

V Bohinju je na voljo veliko prenočišč, od hotelov, apartmajev, zasebnih sob do kampov in planinskih domov. Tako lahko v Bohinju prenoči tudi večje število svatov. Poleg tega nekateri hoteli ponujajo tudi organizacijo in izvedbo celotne poroke na enem mestu – od obreda do pogostitve in zabave. To zelo olajša organizacijo.

READ  Poroka Z Tujcem V Sloveniji

5. Vse na enem mestu

Bohinj je majhen kraj, kjer je vse na dosegu roke. Poročni obred, fotografiranje, pogostitev in zabavo lahko organizirate na različnih lokacijah, a vseeno v neposredni bližini. Tako se svatje lahko sprehajajo peš, kar ustvari pristno vzdušje. Poleg tega vam lokalni ponudniki lahko pomagajo z organizacijo celotne poroke.

Poroka V Bohinju

Organizacija poroke v Bohinju

Izbira datuma

Če želite poroko v Bohinju poleti, jo morate načrtovati vsaj leto vnaprej, saj so termini hitro zasedeni. Manjša je verjetnost dežja jeseni, toda poletne temperature so primernejše za poroke na prostem. Pomlad in zgodnja jesen sta tudi lepi letni časi v Bohinju.

Priprava proračuna

Storitve v Bohinju so cenovno ugodnejše kot v nekaterih bolj turističnih krajih. Kljub temu pripravite realen proračun za vse stroške, vključno s hrano, pijačo, glasbo/zabavo, dekoracijo in morebitnimi najemninami. Predvsem če pričakujete večje število gostov, se stroški hitro seštevajo.

Izbira lokacije

Glede na število gostov izberite primerno cerkev oz. lokacijo za obred. Manjše cerkvice so intimnejše, večje pa sprejmejo več ljudi. Enako velja za lokacijo pogostitve – restavracije vnaprej sporočite približno število gostov. Če načrtujete zabavo na prostem, poskrbite za rezervno lokacijo v primeru dežja.

Organizacija prevoza

Če bodo svatje nastanjeni v različnih prenočiščih, jim ponudite organiziran prevoz na lokacijo poroke in nazaj. Prav tako poskrbite za prevoz starejših gostov ter tistih, ki ne bodo mogli piti alkohola. Za mladoporočenca organizirajte okrašen poročni avto.

Izbira gostinskega ponudnika

V Bohinju je veliko restavracij, gostiln in catering služb. Izbirajte med uveljavljenimi ponudniki s pozitivnimi referencami. Sporočite jim okvirno število gostov, proračun, želeno vrsto hrane ter posebne prehranske zahteve (vegetarijanska, brezglutenska hrana…). Naj vam pripravijo predračun.

READ  Poroka V Brdih

Najem opreme in dekoracije

Če bo poroka na prostem, poskrbite za šotore, mize, stole in ostalo opremo. Prav tako najemite poročni aranžma ter cvetlično dekoracijo za cerkev, avto in prizorišče zabave. Spet velja, da je treba to urediti vsaj nekaj mesecev vnaprej.

Zabava in glasba

Tradicionalna bohinjska glasba z ljudskimi godci in pevci bo dala poroki pristen čar. Za zabavo v večernih urah pa lahko najamete DJ-ja ali manjši ansambel, ki bo poskrbel za plesno vzdušje. Mladoporočenca izberita tudi poročni valček ter prvo skupno pesem.

Fotograf in snemalec

Dober fotograf bo poročni dan in neprecenljive spomine ujel v čudovite fotografije. Izbirajte med uveljavljenimi fotografi z izkušnjami s poročno fotografijo. Enako velja za snemalca – video posnetek vam bo pomagal obujati spomine. Predhodno se z njima dogovorite za stil fotografiranja oz. snemanja.

Vadba plesa in priprava govorov

Mladoporočenca naj se udeležita tečaja za poročni ples, kjer se bosta naučila osnovne korake valčka in prve skupne plesne točke. Pripravita naj tudi govor za zdravico in se zahvalita vsem, ki so jima pomagali pri organizaciji poroke. Dobro je preveriti ozvočenje dvorane pred samim dogodkom.

Zaključek

Z malo organizacije je poroka v Bohinju lahko sanjska. Čudovita narava, bogata tradicija in prijazni domačini nudijo odlične pogoje za nepozaben poročni dan. Upam, da vam je ta članek pomagal dobiti nekaj idej in napotkov za načrtovanje in izvedbo poroke v tem prelepem alpskem biseru. Želim vam veliko sreče in zakonskega veselja!

Poroka V Bohinju

Related posts

Civilna Poroka V Sredo

admin

Poroka V Sredo

admin

Poroka V Tujini V Lastni Režiji

admin

Leave a Comment