Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Tujini Cena

Poroka v tujini postaja vse bolj priljubljena med Slovenci. Lepe destinacije, romantično vzdušje in nižji stroški so le nekaj razlogov, da se pari odločajo za skok v zakonski jarem onkraj meja naše domovine. Vendar pa moramo vedeti, da poroka v tujini prinaša tudi določene finančne obveznosti.

Poroka V Tujini Cena

V tem članku bomo pogledali cene porok v različnih priljubljenih tujih destinacijah, dejavnike, ki vplivajo na končno ceno, ter nasvete, kako prihraniti pri organizaciji sanjske poroke.

Povprečna cena poroke v Sloveniji

Da bi lažje ocenili, ali se poroka v tujini splača, moramo najprej vedeti, koliko stane povprečna poroka v Sloveniji. Raziskave kažejo, da slovenski pari v povprečju za poroko odštejejo okoli 10.000 €. V to ceno je vključeno: oddaja poročne dvorane, hrana in pijača za goste, poročna torta, poročna obleka, obleke za družice in priče, glasba oz. bend, fotograf, snemanje poroke, poročno vozilo, poročno potovanje, poročna pričeska in ličenje ter ostali manjši izdatki.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno

Cena poroke v tujini je odvisna od številnih dejavnikov:

 • Destinacija – dražje so zahodnoevropske države kot npr. Italija, Španija, Francija v primerjavi z Bolgarijo, Grčijo ipd.
 • Letni čas – visoka sezona (poletje) je dražja od nizke (jesen, zima, pomlad)
 • Število gostov – več gostov pomeni več stroškov
 • Vrsta namestitve za goste – hoteli višjega cenovnega razreda so dražji
 • Hrana in pijača – dražja je lahko hrana v michelinovskih restavracijah
 • Dodatne atrakcije – popestritve kot npr. ogledi znamenitosti, izleti ipd. dvignejo ceno

Povprečna cena poroke po priljubljenih destinacijah

Grčija

Grčija velja za eno najcenejših evropskih držav za poroko. Cene se začnejo pri približno 2.000 € za manjšo poroko do 8.000 € za veliko poroko z več kot 100 gosti v visoki sezoni. Seveda pa se da poroko organizirati tudi ceneje, če izberemo manjši hotel, enostavnejšo hrano in izven glavne sezone. Grški otoki, kot so Santorini, Mikonos in Krf so najdražji zaradi velikega povpraševanja.

READ  Poroka V Hribih

Italija

Romantična Italija je prav tako priljubljena destinacija za poroke Slovencev. Cene se gibljejo od 5.000 € do 15.000 € za razkošne poroke. Najdražja je severna Italija z jezeri, kot sta Garda in Como, ter znamenite Toskane. Cenejša alternativa je južna Italija, še posebej Apulija in Sicilija.

Hrvaška

Sosednja Hrvaška je zaradi bližine prav tako vse bolj priljubljena izbira. Poroka za 50 gostov v povprečnem hotelu stane od 3.000 € do 5.000 €. Seveda pa se da dobiti tudi ugodne ponudbe za manj kot 3.000 € v pred- in posezoni. Najdražja sta Dubrovnik in otok Hvar.

Španija

Španija presenetljivo ni tako draga destinacija za poroke kot morda pričakujemo. Za poroko do 60 ljudi odštejemo od 4.000 € do 8.000 €. Kanarski otoki in španski otoci v Sredozemskem morju ponujajo največ možnosti za ugodno poroko ob morju.

Nasveti za cenejšo poroko

Tudi če se odločimo za poroko v tujini, lahko s pravimi nasveti prihranimo kar nekaj denarja, ne da bi zato trpela kakovost dogodka. Upoštevajte naslednje nasvete:

 • Izbira destinacije – izognite se najbolj priljubljenim in dragim krajem ter poiščite manj znane lokacije
 • Termin poroke – izven glavne turistične sezone so cene nižje
 • All inclusive ponudba – s paketno ponudbo prihranite pri namestitvi in hrani
 • Letalske karte – rezervirajte jih vsaj 6 mesecev vnaprej za najboljše cene
 • Skupna organizacija – poroka v tujini zahteva dobro organizacijo, zato poiščite pomoč sorodnikov in prijateljev

Sklep

Poroka v tujini je lahko cenejša alternativa poroki doma, če izberemo pravo državo in destinacijo ter se izognemo glavni sezoni. Z dobrim načrtovanjem in iskanjem ugodnih ponudb pa lahko prihranimo tudi do 50% stroškov v primerjavi s povprečno slovensko poroko. Najpomembneje pa je, da z izbranim krajem ustvarimo nepozabne spomine za celo življenje.

READ  Poroka V Brdih

Poroka V Tujini Cena

Related posts

Poroka V Kopru

admin

Poroka V Bohinju

admin

Poroka V Brdih

admin

Leave a Comment