Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Grčiji

Zakaj se poročiti v Grčiji?

Grčija je že dolgo priljubljena destinacija za poroke. S svojimi čudovitimi otoki, kristalno modrim morjem, slikovitimi vasmi in bogato zgodovino ponuja popolno romantično kuliso za vašo sanjsko poroko. Poleg tega ima Grčija nekaj ključnih prednosti kot kraj za poroko:

 • Lepo vreme – Grčija ima večino leta sončno in toplo vreme, kar omogoča poroke na prostem
 • Cenovna dostopnost – poroka v Grčiji je cenejša kot v mnogih drugih evropskih državah
 • Odlična hrana in vino – grška kuhinja je okusna in priljubljena po vsem svetu
 • Sproščeno vzdušje – Grki znajo prirediti nepozabno zabavo in poskrbeti za sproščeno vzdušje

Kje na Grškem se poročiti?

Nekaj najbolj priljubljenih krajev za poroke v Grčiji:

Santorini

Santorini, z njegovimi osupljivimi razgledi na kaldero in Egejsko morje, velja za enega najbolj romantičnih krajev v Grčiji. Mnogi hoteli ponujajo poročne pakete in možnost poroke ob sončnem zahodu.

Mikonos

Ta živahni otok je znan po zabavah in nočnem življenju. Tukaj lahko priredite sproščeno in veselo poroko ob morju ali v eni od slikovitih vasic v notranjosti otoka.

Krf

Zeleni Krf je poln čudovitih plaž in historičnih mest. Izbirate lahko med elegantnimi hoteli ob morju ali poroko v naravi, obdana z oljkami in cipresami.

Atenska riviera

Če si želite poroke blizu prestolnice, je atenska riviera odlična izbira. Lepi hoteli, marina, plaže in bližina letališča so glavne prednosti.

Peloponez

Ta veliki grški polotok je pravi raj za ljubitelje narave in zgodovine. Tu lahko najdete vse, od arheoloških najdišč do vinorodnih pokrajin in dolgih peščenih plaž.

Poroka V Grčiji

Priprave na poroko

Pravni vidiki

Pred poroko v Grčiji morate izpolniti nekaj pravnih zahtev. Potrebujete veljavne potne liste, potrdilo o samskem stanu iz matičnega urada v Sloveniji ter nekaj dodatne dokumentacije. Najbolje, da se posvetujete z izbranim organizatorjem porok ali grškim veleposlaništvom.

READ  Poroka V Brdih

Organizacija poroke

Mnogi hoteli in poročne agencije v Grčiji ponujajo celovite poročne pakete, ki vključujejo vse od cerkvene poroke, cvetja, fotografa do gostinske ponudbe na poroki. Cene se razlikujejo glede na kraj, hotel in obseg storitev. Priporočljivo je, da izberete ponudnika, ki govori vaš jezik in ima izkušnje z organizacijo porok za tuje pare.

Hrana in pijača

Tradicionalna grška poroka se začne z aperitivom in nadaljuje z večhodnim menijem ter odprtim barom. Značilne jedi so morski sadeži, grška solata, jagnjetina, musaka in baklava. Seveda ne sme manjkati grško vino in uzo! Pojdite na pokušino menijev pri različnih restavracijah in izberite tistega, ki vaju najbolj prepriča.

Glaseba in zabava

Grška zabava traja pozno v noč! Poskrbite za živo glasbo s kakšnim lokalnim bendom, ki bo igral tradicionalne in moderne grške pesmi za ples. Tradicionalni grški plesi, kot sta sirtaki ali zorba, bodo poskrbeli za veliko zabave. Seveda pa naj zaigra tudi kakšna slovenska narodnozabavna pesmica!

Medene tedne

Ko se poročni slovesnosti končajo, je čas za medene tedne. Grčija ponuja nešteto možnosti za preživljanje romantičnih medenih tednov. Najbolj priljubljene so:

 • Križarjenje po grških otokih
 • Bivanje v romantični vili s skritim bazenom
 • Obisk enega od grških termeov
 • Počitnice na eksotičnem Kreti ali Rodosu

Kamorkoli na Grškem že odidete, poskrbite za sprostitev in uživanje v lepotah te čudovite dežele. Pustite skrbi za seboj in se prepustita ljubezni!

Zakaj je poroka v Grčiji odlična izbira

Če povzamemo, ima poroka v Grčiji veliko prednosti:

 • Romantična lokacija
 • Prijetno podnebje
 • Okusna hrana in odlično vino
 • Sproščeno vzdušje in gostoljubni domačini
 • Bogata izbira hotelov in poročnih storitev
 • Razumna cena
 • Nepozabni medeni tedni
READ  Poroka V Benetkah

Če sanjate o sončni poroki v objemu modrega morja in pod škrlatnim nebom, potem je Grčija prava izbira za vaju! Verjemite, da bosta s poroko v Grčiji ustvarila neprecenjive spomine za vso življenje.

Related posts

Poroka S Tujcem V Sloveniji

admin

Poroka V Lipici

admin

Poroka Tujcev V Sloveniji

admin

Leave a Comment