Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Štanjelu

Štanjel je eden najlepših in najbolj priljubljenih krajev za poroko v Sloveniji. S svojo slikovito podobo, zgodovinskim mestnim jedrom in čudovito okolico ponuja popolno lokacijo za sanjsko poroko.

V tem članku bomo podrobneje predstavili, zakaj je Štanjel odlična izbira za poroko, katere lokacije so na voljo za slovesnost in kaj vse lahko pari pričakujejo, če se odločijo za poroko v Štanjelu.

Zakaj izbrati Štanjel za poroko?

Slikovita lokacija

Štanjel leži na robu kraške planote nad reko Branico in ponuja čudovite razglede na okoliško krajino. Mestno jedro je obzidano in ohranja podobo iz srednjega veka, ko je bil Štanjel utrjeno naselje. Ozke ulice in kamnite hiše ustvarjajo posebno vzdušje, fotografije poroke v takem okolju pa so nepozabne.

Bogata zgodovina

Štanjel ima bogato zgodovino, saj se v pisnih virih prvič omenja že leta 1393. Skozi stoletja je bilo mesto prizorišče številnih zgodovinskih dogodkov in ohranja številne spomenike, ki pričajo o preteklosti. Zgodovinsko ozadje daje poroki v Štanjelu poseben čar.

Odlična infrastruktura

Kraj ima solidno turistično infrastrukturo, saj vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Na voljo so hoteli, restavracije, trgovine in druge storitve, ki lahko poskrbijo za udobno bivanje svatov. Organizacija poroke v Štanjelu je zato lažja kot v manjših ali odmaknjenih krajih.

Poroka V Štanjelu

Primerne lokacije za poroko

Ferrarijev vrt

Eden najlepših ambientov za poroko v Štanjelu je Ferrarijev vrt, ki se razprostira pod mestnim jedrom. Gre za urejen vrt v terasah, kjer uspevajo številne mediteranske rastline. V vrtu je več primernih lokacij za postavitev poročnega obreda.

Štanjelski grad

Razvaline srednjeveškega gradu ponujajo dramatično kuliso za poročni obred. S terase gradu se odpira čudovit razgled na okolico, par pa lahko izmenja poročne zaobljube na notranjem dvorišču.

READ  Agencije za Poroke V Tujini

Cerkev sv. Danijela

Cerkev sv. Danijela je gotska cerkev iz 15. stoletja in predstavlja najpomembnejšo zgodovinsko znamenitost Štanjela. Notranjost cerkve je okrašena s freskami, zvonik pa ponuja razgled na okolico. Slovesnost lahko poteka v cerkvi ali na trgu pred njo.

Priprave na poroko

Nastanitev gostov

Za namestitev svatov je v Štanjelu na voljo nekaj hotelov in apartmajev. Najbližja hotela sta Hotel Ferrari *** in Hotel Malovec ***, ki ponujata udobne sobe. Rezervacije je priporočljivo opraviti dovolj zgodaj.

Catering

V okolici Štanjela je več restavracij, ki lahko poskrbijo za catering na poroki. Na voljo so tako tradicionalne jedi kot tudi sodobnejše kulinarične mojstrovine. Izbira je pestra, prilagojena vsakemu okusu in denarnici.

Dekoracija prizorišča

Za dekoracijo prizorišča poroke lahko poskrbijo lokalni ponudniki. Na voljo so aranžmaji v različnih barvnih shemah in stilih, možne pa so tudi individualne rešitve po okusu naročnika.

Fotografiranje

Štanjel in njegova okolica nudita številne motive za nepozabne poročne fotografije. Priporočljivo je najeti izkušenega fotografa, ki pozna lokacijo in zna izbrati najboljše kote za fotografiranje.

Zaključek

Štanjel s svojo edinstveno podobo, zgodovino in lepoto predstavlja eno najbolj priljubljenih lokacij za poroke v Sloveniji. Kraj nudi vse potrebno za organizacijo nepozabne poroke – od namestitev do gostinske ponudbe in možnosti za fotografiranje.

Če iščete slikovito in zanimivo lokacijo za najlepši dan v vašem življenju, je Štanjel prava izbira. Sanjska kulisa kraške pokrajine bo poskrbela za poroko, ki se je boste radi spominjali vse življenje.

Poroka V Štanjelu

Related posts

Poroka V Škofji Loki

admin

Poroka V Cerkvi

admin

Sanjska Poroka V Tujini

admin

Leave a Comment