Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Ženska moda

Ženska Elegantna Moda 80 Leta

Ženska moda v 80. letih prejšnjega stoletja je bila zaznamovana z eleganto in sofisticirano podobo. Barve so bile živahne, vzorci drzni, silhuete pa so poudarjale ženskost in samozavest. V tem članku bomo podrobneje pogledali nekatere ključne značilnosti elegantne ženske mode 80. let, od frizur, ličenja in modnih dodatkov do oblačilnih kosov, ki so zaznamovali to desetletje.

Ženska Elegantna Moda 80 Leta

Značilne poteze mode 80. let

Frizure

80. leta so prinesla razkošne, voluminozne frizure. Priljubljene so bile kodraste, nakodrane pričeske z veliko volumna, pogosto povzete po zvezdnicah tistega časa. Značilni sta bili predvsem dve vrsti frizur – na eni strani kratke, pikčaste pričeske v slogu prave poslovne ženske, na drugi strani pa dolgi, razkošni lasje, speti v rep ali elegantno spuščeni čez ramena. Lasje so pogosto krasili tudi bleščeči lasni dodatki, kot so trakovi, obesek ali nakit.

Ličenje

Ličenje v 80. letih je bilo opazno, a hkrati elegantno. Priljubljena je bila uporaba senčil v živih, kričečih odtenkih, še posebej vijolični, roza in modri senčili. Poudarek je bil na očeh – dolge trepalnice, izrazito načrtovane obrvi in veliko maskare. Za dosego sijoče polti so uporabljali veliko osvetljevalcev. Ustnice so bile pogosto močno načrtovane z rdečo šminko, priljubljen je bil tudi sijaj za ustnice. Ličenje je ustvarjalo vtis razkošja in samozavesti.

Modni dodatki

Ženska moda 80. let ni bila popolna brez dodatkov, ki so zaokrožali celoten videz. Najbolj prepoznaven modni dodatek so bile gotovo velike, bleščeče nakit iz umetnih mas, predvsem veliki uhani, zapestnice in ogrlice. Priljubljene so bile tudi pisane rutice za vrat, pasovi z bleščicami in velike sončne očala. Torbice so bile velike, pogosto usnjene ali pa iz bleščečih materialov. Še en nepogrešljiv modni dodatek so bile pete – čevlji na visoki peti so zaokrožali eleganten videz.

READ  Moška Moda 1990

Oblačila

Krila

Ožja krila do kolen ali malce nad kolena so bila temelj ženske garderobe 80. let. Priljubljena so bila predvsem pisana, vzorčasta krila iz lahkih materialov. Značilni vzorci so bili pike, črte, geometrijski liki ali pa abstraktni vzorci v živih barvah, od vijolične, roza do modre barve. Krila so poudarjala vitkost pasu, bokov in nog.

Hlače

Poleg kril so bile priljubljene tudi elegantne hlače z visokim pasom, ki so se proti gležnjem zožile v ozko silhueto. Priljubljene so bile usnje hlače ali pa hlače iz sijajnih materialov, kot sta saten ali svila. Hlače so pogosto segale do pet, tako da so se lepo podale h čevljem na visoki peti. Za bolj sproščen videz so bile priljubljene tudi široke hlače z elastiko v pasu ali pa kavbojke.

Suknjiči

Značilni so bili kratki suknjiči, ki so segali do pasu ali malce čez bok. Najpogosteje so bili obarvani v žive, kričeče barve z izrazitimi vzorci – pike, črte ali geometrijski liki. Priljubljeni materiali so bila usnje, svila ali pa bleščeči materiali. Suknjiči so poudarjali ozek pas in vitko postavo.

Bluze

K oblačilom spodnjega dela garderobe so se pogosto nosile razkošne bluze z volančki, naborki ali pa bleščicami. Bluze so imele globoke izreze, ki so poudarjali dekolte, ramena pa so bila pogosto puščena gola. Poleg svilnatih bluz so bile priljubljene tudi bluze brez rokavov ali pa top bluze, ki so poudarjale popolno postavo.

Komu je bila namenjena moda 80. let?

Moda 80. let je bila namenjena samozavestnim, neodvisnim ženskam, ki so hotele izraziti svojo osebnost, stil in eleganto skozi oblačila. Zanje moda ni bila le skupek oblačil, ampak način izražanja samega sebe. Želele so pokazati, da so lahko hkrati poslovne ženske in ženstvene lepotice.

READ  Elegantna Moška Obleka

Moda je bila namenjena tako mlajšim dekletom, teenagerkam in študentkam, kot tudi starejšim, zaposlenim ženskam. V ospredju je bila predvsem poudarjena samozavest in želja po izstopanju iz povprečja.

Zaključek

Ženska moda 80. let je bila polna barv, bleščic in ekstravagance. Zaznamovale so jo predvsem elegantne silhuete z ožjim pasom in poudarjenimi rameni ter nogami, veliko modnih dodatkov, predvsem nakita, in razkošne, voluminozne pričeske. V ospredju je bila želja po izražanju ženstvenosti, samozavesti in neodvisnosti. Moda je dajala občutek razkošja in luksuza ter možnost, da ženska izrazi svojo osebnost na ekstravaganten način.

Ženska Elegantna Moda 80 Leta

Related posts

Kakšni so najboljši načini za ustvarjanje športnega stila v ženski modi?

admin

Srajce Ženska Moda

admin

Ženska Moda V Pisarni

admin

Leave a Comment