Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Moška Moda Brada

Brada je že stoletja pomemben del moške mode in izražanja. Čeprav so brade prišle in odšle iz mode skozi zgodovino, ostajajo priljubljene še danes. Brade lahko moškim pomagajo izraziti njihov slog, osebnost in celo status.

V tem članku bomo raziskali zgodovino moške brade, trenutne bradate trende, kako izbrati brado, ki vam ustreza, in kako negovati lepo brado.

Zgodovina moške brade

Ljudje so gojili brade že tisočletja. V starih civilizacijah, kot sta Grčija in Rim, so moški pogosto nosili brade. Brade so veljale za znak modrosti in moči.

V srednjem veku so vitezi in kralji pogosto nosili brade, da bi izgledali bojevito. Dolge, goste brade so postale sinonim za moč in plemstvo.

V 16. stoletju je bila brada še vedno priljubljena. Slavni britanski kralj Henrik VIII. je bil znan po svoji bujni rdečkasti bradi. Toda v 17. stoletju se je priljubljenost brade zmanjšala. Moški so začeli briti obraze in nositi bolj glade pričeske.

Do 19. stoletja so brade postale redke v Zahodnem svetu. Večina moških se je ostrigla na kratko. Tisti, ki so še vedno nosili brade, so veljali za ekscentrike.

V poznem 19. stoletju se je priljubljenost brade vrnila. Moški so začeli eksperimentirati z različnimi slogi brad, vključno z bradicami, ščetinami in brki. To je sovpadalo z gibanjem umetnikov in intelektualcev, ki so zavračali družbene konvencije.

Danes brade ostajajo priljubljene v modi in kulturi. Od kratkih ščetin do dolgih bradatih brad, moški uživajo v izražanju svoje individualnosti skozi brado.

Priljubljeni slogi brade

Obstaja veliko različnih slogov brade, ki so trenutno priljubljeni:

Kratka brada (ščetina)

Kratka, urejena brada, znana tudi kot ščetina, ostaja najbolj priljubljen slog brade. Poudarja čeljustno linijo in je lahko za vzdrževanje. Deluje dobro na večini oblik obrazov.

READ  Moška Moda Petdesetih

Srednje dolga brada

Srednje dolge brade, ki segajo do prsi ali brade, so prav tako priljubljene. Lahko jih strižete v različne sloge, od kvadratne do zaobljene. Dobro delujejo na ovalnih, srčastih in trikotnih oblikah obraza.

Dolga brada

Čeprav zahtevajo več vzdrževanja, številni moški še vedno cenijo dolge brade. Dolge brade lahko segajo do popka ali celo dlje. Zahtevajo redno striženje končnih delov, da ostanejo urejene.

Brada brez brkov

Vse bolj priljubljen slog je brada brez brkov oziroma samo z bradico. Ta slog poudarja čeljustno linijo in ustnice ter deluje dobro na večini oblik obrazov.

Brki

Klasični brki so prav tako še vedno priljubljeni pri nekaterih moških. Brke lahko strižete v različne sloge, od tankega sloga za viteze do debelih in počesanih brkov.

Moška Moda Brada

Kako izbrati brado glede na obliko obraza

Ko izbirate slog brade, ki vam ustreza, je pomembno upoštevati obliko svojega obraza:

Okrogel obraz

Če imate okrogel obraz, izberite brado, ki bo pomagala podaljšati videz obraza. Kvadratna ali brada v slogu ščetine bo dobro delovala. Izogibajte se okroglim ali preveč polnim bradam.

Ovalen obraz

Ovalni obrazi lahko nosijo skoraj katerikoli slog brade. Eksperimentirajte s srednje dolgimi do dolgimi bradami za najboljši učinek.

Srčast obraz

Srčasti obrazi z ožjim spodnjim delom bodo najbolje videti s širokimi, kvadratnimi ali trikotnimi bradami, ki bodo uravnotežile ožji zgornji del obraza.

Kvadraten ali trikoten obraz

Če imate kvadraten ali trikoten obraz, izberite okrogle ali ovalne sloge brade, ki bodo zmehčale ostre robove. Izogibajte se preveč kvadratnim ali kotnim slogom.

Kako negovati lepo brado

Z malo truda lahko vzdržujete brado, ki je zdrava, mehka in dobre oblike:

READ  Moška Moda 1989

Redno umivanje

Brado umivajte vsak dan z blagim šamponom za brado, da odstranite umazanijo, olje in mrtve kožne celice. Nežno masirajte kožo z blagim šamponom. Dobro sperite.

Vlaženje in nega kože

Kožo pod brado negujte z vlažilno kremo ali oljem za brado, da preprečite srbenje in lupljenje kože. Nanesite po umivanju na rahlo vlažno kožo.

Redno striženje

Redno striženje končnih delov brade bo pomagalo ohraniti dobro obliko in videz. Obiščite brivca vsake 2-4 tedne.

Boj proti prhljaju

Če imate težave s prhljajem v bradi, uporabite posebno negovalno sredstvo proti prhljaju za brado. Pomaga nadzorovati luske in srbenje.

Izogibanje poškodbam z britjem

Britev vratu in lic pod brado lahko povzroči vdor britja v brado. To lahko povzroči vnetje in akne. Britje opravite pred britjem brade ali po njem.

Z malo truda boste lahko uživali v zdravi in dobro negovani bradi, ki bo izražala vaš slog in osebnost.

 

Related posts

Moška Moda Modre Obleke

admin

Moška Abstraktna Moda

admin

Moška Moda Poletje 2024

admin

Leave a Comment