Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Moška Moda Devetdesetih

Moška moda v devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila polna kontrastov. Od ohlapnih kavbojk in majic do elegantnih oblek – devetdeseta so prinesla veliko raznolikih slogov, ki so vplivali na modo še dolgo potem. V tem članku bomo raziskali nekatere najbolj ikonične moške modne trende tistega časa in kako so ti slogi še vedno prisotni danes.

Grunge slog

Grunge je bil eden najvplivnejših mladinskih subkulturnih slogov devetdesetih. Zasnovan v Seattleu, je grunge zaznamoval ohlapne kavbojke, izprane majice, pletene puloverje in tartan kilt suknjiče. Glavne značilnosti grunge sloga so bile udobje pred slogom in namerno zanemarjen videz. To je bil upor zoper modo osemdesetih z željo po vrnitvi k preprostosti.

Vpliv grunge glasbe

Grunge glasbeniki, kot so Nirvana, Pearl Jam in Alice in Chains so močno vplivali na grunge modo. Njihov sproščen slog oblačenja na odru in v videospotih je postal sinonim za grunge. Temu slogu so sledili njihovi oboževalci.

Kurt Cobain kot modna ikona

Frontman skupine Nirvana Kurt Cobain je postal nekakšna modna ikona grunge sloga. Njegov stil majic, pletenih puloverjev in izpranih kavbojk je postal prepoznaven po vsem svetu. Njegov vpliv na modo devetdesetih in kasneje je bil neprecenljiv.

Ulični slog & hip hop

Ulična moda in hip hop sta prav tako močno vplivala na moško modo devetdesetih. Značilnosti tega sloga so bile ohlapne jeans hlače, športni puloverji, bokserji in velike jakne. Pomemben del tega sloga so bile tudi velike verižice, sončna očala in kape.

Vpliv raperjev

Priljubljeni raperji, kot so Dr. Dre, Snoop Dogg in Tupac so postali modne ikone. Njihov slog velikih športnih jaken, kapuc, verižic in sončnih očal je hitro prevzel mladino po vsem svetu.

READ  Moška Moda 1990

Športne znamke

Športne znamke, kot so Nike, Adidas in Reebok so bile zelo priljubljene v hip hop modi. Njihove velike športne jakne, superge in kape s logotipi so postale nepogrešljiv del garderobe.

Moška Moda Devetdesetih

Britpop

Britpop glasbeni slog je prav tako vplival na moško modo v Veliki Britaniji. Značilnosti britpop modnega sloga so vključevale usnjene jakne, sončna očala Wayfarer, kavbojke in majice v živih barvah. Britpop zvezdniki, kot sta Liam Gallagher iz Oasis in Damon Albarn iz Blur so postali modni ikoni v devetdesetih.

Vpliv britanskih glasbenikov

Karizmatični pevci britpop skupin, kot je Liam Gallagher, so s svojim sproščenim slogom navdihnili generacijo britanske mladine. Njihov mešani slog modnih kavbojk, usnjenih in bomber jaken ter sončnih očal je postal prepoznaven povsod.

Moda iz šestdesetih

Britpop se je zgledoval tudi po modi iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, vključno z usnjenimi jaknami, kavbojkami in majicami v živih barvah. Ta vintage videz je postal zelo priljubljen v devetdesetih.

Preppy slog

Preppy ali premožen slog je bil prav tako priljubljen v devetdesetih. Značilnosti so vključevale khaki hlače, polo majice, puli puloverje in športne jakne. Preppy slog je bil sinonim za premožnejši, konservativnejši videz.

Vpliv filmov in TV nadaljevank

Liki v priljubljenih filmih in TV nadaljevankah, kot sta Beverly Hills 90210 in Princ z Bel Aira, so proslavili preppy slog s svojimi khaki hlačami, polo majicami in puli puloverji. To je navdihnilo veliko mladih fantov takrat.

Športni slog

Preppy slog je vključeval tudi veliko elementov športne mode – športne jakne, superge in kape z logotipi so postale priljubljene med tistimi, ki so želeli doseči premožen videz.

Vintage in retro slogi

Devetdeseta so prinesla tudi veliko zanimanja za vintage in retro sloge. Stare majice bendov, usnjene jakne, kavbojke iz sedemdesetih in sončna očala so postali priljubljeni kos garderobe. Ti vintage kosih so dajali občutek edinstvenosti in individualnosti.

READ  Ženska Moda Orsay

Stare majice bendov

Majice kultnih rock bendov iz sedemdesetih, kot so Pink Floyd, Led Zeppelin in AC/DC so postale zelo zaželene. Nositi majico priljubljenega benda je pomenilo izkazati okus in poznavanje glasbe.

Usnjene jakne

Vintage usnjene jakne, še posebej tiste z značkami motociklističnih klubov, so postale priljubljene med tistimi, ki so želeli doseči bolj drzen videz. Te jakne so simbolizirale individualnost in uporništvo.

Devetdeseta danes

Čeprav je minilo že več kot 20 let od konca devetdesetih, je njihov vpliv na moško modo še vedno močno viden. Elementi grungea, hip hopa, britpopa in vintage retro slogov so še vedno prisotni v sodobnih modnih trendih.

Vpliv nostalgije

Veliko ljudi, ki so odraščali v devetdesetih, zdaj občuti nostalgijo do mode tistega časa. To je privedlo do tega, da so nekateri slogi, kot grunge in hip hop, spet postali priljubljeni.

Sodobna ulična moda

Ulični slog devetdesetih je močno vplival na sodobno ulično modo. Velike športne jakne, kape in superge športnih znamk so še vedno sestavni del garderobe mnogih.

Related posts

Moška Moda Srajce

admin

Moška Moda Petdesetih

admin

Moška Moda 1985

admin

Leave a Comment