Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Moška Moda Inside

Moška moda je v zadnjih letih doživela velik preporod. Vedno več moških se zanima za modo in želi slediti aktualnim trendom. Pri tem pa se pogosto sprašujejo, kako najti pravo ravnovesje med slogom in udobjem.

V tem članku bomo pogledali nekaj ključnih nasvetov za moško modo “iznutra” – kako izbrati kakovostna oblačila, ki vam bodo služila dolgo časa. Pregledali bomo tudi nekaj aktualnih trendov in kako jih vključiti v svoj osebni slog.

Izbira kakovostnih oblačil

Materiali

Ko izbirate oblačila, bodite pozorni na materiale, iz katerih so narejena. Najbolj priljubljeni materiali za moška oblačila so:

  • Bombaž – dihajoč in udoben material za vsakdanja oblačila
  • Volna – topla in trajna za zimske kose oblačil
  • Lan – naravni material, ki je hladnejši poleti in toplejši pozimi
  • Svilna svila – mehek in eleganten material za srajce in druga formalna oblačila

Izogibajte se cenenim sintetičnim materialom, ki se hitro obrabijo ali raztegnejo. Raje vložite nekaj več denarja v kakovostne naravne materiale – vaša oblačila vam bodo dalj časa lepo služila.

Kroj

Pomembno je tudi, da izberete oblačila, ki vam dobro sedejo. Bodite pozorni na podrobnosti, kot so širina ramen, dolžina rokavov in hlačnic ter splošna prileganost oblačila na vaše telo.

Oblačila naj vam omogočajo udobje in prostor za gibanje, hkrati pa naj vam lepo poudarijo postavo. Če je potrebno, jih lahko prilagodite svoji postavi tudi pri krojaču.

Barve in vzorci

Pri moški modi velja, da je bolje imeti manj kosov oblačil, ki pa so kakovostni in vam dobro pristajajo. Osredotočite se raje na nevtralne barve (siva, modra, črna, bela), ki jih lahko med seboj lažje kombinirate.

READ  Moška Moda v 1950ih

Za popestritev lahko izberete srajce ali puloverje z vzorci. Tudi tu velja pravilo manj je več – preveč vzorcev naenkrat lahko deluje nemirno.

Moška Moda Inside

Aktualni modni trendi

Udobje predvsem

Eden izmed vodilnih trendov v moški modi je premik k udobju. Vse bolj priljubljena postajajo ohlapnejša in mehkejša oblačila iz naravnih materialov, kot so bombaž, lan ali svila.

To je odziv na dolga leta tesnih in togih poslovnih oblek. Sedaj moški iščejo oblačila, v katerih se dobro počutijo in lahko sproščeno gibljejo.

Športni pridih

V kombinaciji z udobjem postaja vse bolj priljubljen tudi športni slog v vsakdanji modi. Moški v prostem času radi posegajo po majicah, puloverjih in jaknah, ki spominjajo na športna oblačila.

Priljubljeni so naravni materiali, kot bombaž in lan, pa tudi sodobnejši tehnični materiali. Pogosto vidimo tudi detajle, kot so kapuce, žepe na prsih ali elastični pasovi, ki asocirajo na šport.

Naravni, zemeljski toni

Namesto živih barv so za leto 2023 napovedani nevtralni, zemeljski odtenki. Veliko je sivih tonov v kombinaciji z naravno belo, bež in različnimi odtenki rjave. Ti kosi delujejo umirjeno in elegantno.

Za popestritev lahko uporabite dodatke v močnejših barvah, kot sta zelena ali modra. Skupen videz bo še vedno deloval zelo harmonično.

Sklepne misli

Moška moda gre v smeri večjega udobja in sproščenosti. Kljub temu pa ostajajo cenjeni kakovostni materiali in dobro krojeni kosi oblačil.

Z izbiro nekaj osnovnih kosov v nevtralnih barvah lahko ustvarite časovno primeren in hkrati oseben slog. S kakovostnimi oblačili boste videti in se počutili dobro še dolga leta.

Related posts

Masimo Duti Moška Moda

admin

Moška Moda v 1950ih

admin

Moška Moda Modre Obleke

admin

Leave a Comment