Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Kako izbrati pravi suknjič za svojo postavo?

Izbira pravega suknjiča je lahko zahtevna naloga. Ne glede na to, ali iščete suknjič za službo, posebno priložnost ali vsakdanjo rabo, je pomembno, da izberete model, ki vam bo lepo pristajal. Suknjič mora biti udoben in primeren za vašo postavo.

V tem članku bom delil nekaj nasvetov, kako izbrati suknjič glede na vašo postavo. Razložil bom, kateri kroji in stili najbolje pristajajo vitkim, širokim, nizkim ali visokim moškim. Poleg tega bom predstavil nekaj splošnih smernic, ki jih je treba upoštevati pri nakupu suknjiča.

Kako izbrati suknjič za vitko postavo

Če imate vitko postavo, lahko nosite skoraj vsak kroj suknjiča. Kljub temu pa obstajajo modeli, ki bodo še posebej lepo poudarili vašo postavo:

Enoredni suknjič

Enoredni suknjiči so odlična izbira za vitke moške. Ti modeli imajo zaprto sprednjo stran, kar optično podaljša telo in ustvari vtis vitkosti. Enoredne suknjiče lahko kombinirate s kravato ali metuljčkom za eleganten videz.

Ozek kroj

Suknjiči ozkega kroja bodo lepo oblikovali vaše telo brez odvečne tkanine. Izbirajte modele iz lahkih materialov, kot sta volna ali bombaž. Ti bodo še dodatno poudarili vašo vitkost.

Suknjiči z zaprtim spodnjim delom

Spodnji del suknjiča naj bo vedno zaprt, saj bodo modeli z razprtim spodnjim delom vašo postavo naredili širšo. Suknjič naj se prilega bokom, nato pa se proti spodnjemu delu zožuje.

Kako izbrati suknjič za široko postavo

Če imate širšo postavo z izrazitejšim trebuhom ali boki, je pomembno izbrati suknjič, ki bo vizualno zmanjšal vaš obseg. Priporočljivi modeli so:

Suknjiči temnih barv

Temni odtenki, kot sta črna in temno modra, bodo optično zmanjšali vaš obseg. Svetli toni nasprotno delujejo širše, zato se jim raje izogibajte.

READ  Kako Se Obračuna Dopust

Vzorci

Izogibajte se suknjičem z vzorci, ki gredo vodoravno čez trebuh ali prsi, saj bodo poudarili širino. Namesto tega izberite vzorce, ki gredo navpično od ramen do bokov.

Dvoredni suknjič

Dvoredni kroji imajo širšo sprednjo stran, kar prikrije trebuh, boki pa so bolj poudarjeni. Priporočljivo je, da so gumbi suknjiča nekoliko nižje in dlje narazen, saj to optično zoži postavo.

suknjič za svojo postavo

Kako izbrati suknjič za nizko postavo

Če ste nižje rasti, je cilj izbrati suknjič, ki bo vizualno podaljšal vašo postavo. Priporočljivi modeli so:

Suknjiči z zaprtim zgornjim delom

Zgornji del naj bo vedno zaprt z dvema ali tremi gumbi. Suknjiči z odprtim zgornjim delom bodo skrajšali vašo postavo.

Enoredni suknjič z visokim ovratnikom

Enoredni kroj z visokim ovratnikom bo podaljšal vrat in s tem vizualno povečal vašo višino. Izbirajte modele, ki segajo do sredine stegen.

Navpične črte

Izbirajte suknjiče z navpičnimi črtami, kot so črte ob šivih ali ozki vzorci. Le-ti bodo vizualno podaljšali vašo postavo.

Kako izbrati suknjič za visoko postavo

Če ste višje rasti, morate paziti, da suknjič ne bo prekratek. Priporočljivi modeli so:

Daljši suknjiči

Suknjič naj sega vsaj do sredine medenice, po možnosti malo dlje. Prekratki modeli bodo skrajšali vašo postavo.

Širši reverji

Široki reverji bodo uravnotežili vašo postavo in preprečili, da bi zgledali preveč vitko.

Vzorci

Izogibajte se vzorcem, ki gredo vodoravno čez prsni koš, saj bodo vizualno skrajšali zgornji del telesa. Raje izberite navpične črte.

Splošni nasveti za nakup suknjiča

Material

Volneni suknjiči so najprimernejši za službo, elegance priložnosti in zimske mesece. Bombažni in laneni suknjiči so bolj primerni za toplejše vreme. Usnje in semiš sta odlična za sproščen slog.

READ  Moška Moda 1990

Barva

Za službo so najprimernejše nevtralne barve, kot so črna, siva in modra. Za manj formalne priložnosti lahko izberete tudi svetlejše barve.

Velikost

Suknjič mora dobro sedeti na ramenih, rokavi pa se morajo končati tam, kjer se začne dlan. Preozek suknjič bo neprijeten za nošenje, predolg pa bo zgledal neurejeno.

Cena

Kakovosten volnen suknjič je lahko dražji kos oblačila, vendar vam bo dobro služil več let. Cenejši bombažni suknjiči so primerni za manj formalne priložnosti.

Zaključek

Upam, da vam je ta članek pomagal izbrati suknjič, ki vam bo lepo pristajal. Ne pozabite, da mora biti prilegajoč in udoben. Suknjič, ki ustreza vaši postavi, bo poudaril vaše prednosti in prikril morebitne pomanjkljivosti. Z malo pozornosti boste našli model, v katerem se boste počutili samozavestno in elegantno.

 

Related posts

Army Shop Kranj

admin

Moška Moda 60

admin

Moška Moda Srajce

admin

Leave a Comment