Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Moška Moda 60

Moška moda 60. let prejšnjega stoletja je bila dinamično obdobje, ko se je moška moda spremenila na bolje. V tem času so fantje in moški začeli nositi bolj sproščena, udobna in barvita oblačila. Modni trendi iz tega obdobja še vedno vplivajo na sodobno moško modo.

Značilnosti moške mode 60

Nekaj ključnih značilnosti moške mode v 60. letih:

 • Sproščen slog – Moški so začeli nositi bolj sproščena oblačila, kot so majice polo, srajce havajke in jeans hlače namesto formalnih oblek in kravat.
 • Živahne barve – Moška moda je postala bolj barvita, namesto nevtralnih barv so fantje in moški začeli nositi oblačila v živih barvah.
 • Vzorci – Priljubljeni so postali vzorci, predvsem karo vzorci, pisani vzorci in cvetlični vzorci.
 • Dlje lase – Dolgi, valoviti lasje so postali priljubljeni pri fantih in moških namesto kratkih striženih las.

Te značilnosti so bile popolnoma drugačne od prejšnjih desetletij, ko je bila moška moda bolj resna in formalna. 60. leta so prinesla več svobode in udobja v moško modo.

Vplivi na moško modo 60

Na moško modo 60. let je vplivalo več dejavnikov:

 • Mladinska kultura – Mladi so začeli diktirati modne trende namesto oblikovalcev. Fantje in dekleta so hotela nositi udobnejša in bolj sproščena oblačila.
 • Rock glasba – Priljubljenost rock glasbe je vplivala na modo. Fantje so posnemali svoje rock idole s podobnimi frizurami in oblačili.
 • Hipijevska kultura – Hipiji so zagovarjali svobodo, mir in ljubezen. Njihov sproščen slog oblačenja je vplival tudi na širšo moško modo.
 • Moda iz ulice – Množična proizvodnja cenovno dostopnih oblačil, kot so majice polo in jeans hlače, je omogočila več svobode pri oblačenju.
READ  Moška Moda 1989

Zaradi teh družbenih sprememb se je zgodil premik od formalnega sloga k bolj sproščenemu slogu oblačenja za fante in moške.

Moška Moda 60

Priljubljeni kosi moške mode 60

Nekateri najbolj priljubljeni modni kosi in dodatki v moški modi 60. let:

Majice polo

Majice polo s klasičnim ovratnikom in logotipom na prsih so postale izredno priljubljene. Fantje in moški so jih nosili v različnih barvah in vzorcih. Bile so udobne, lahke za nošenje in so se odlično podale k jeans hlačam.

Jeans hlače

Jeans hlače so postale osnovni kos garderobe za fante in moške. Levi’s, Wrangler in Lee so bile najbolj priljubljene znamke. Prvič so jih začeli nositi kot prostočasna oblačila, nato pa tudi za v službo in drugam.

Usnjene jakne

Usnjene jakne, še posebej tiste v slogu Perfecto, so postale zelo priljubljene. Imele so ozek kroj z značilnim ovratnikom, ki se je prilegal vratu in ramenske blazinice. Postale so zaščitni znak uporniške rockerske mode.

Sončna očala

Velika sončna očala v slogu zvezdnikov so postala nepogrešljiv modni dodatek. Očala z velikimi okvirji so dajala videz tajnosti in kul videz. Ray-Ban in Persol sta bili vodilni znamki sončnih očal.

Dolgi lasje

Dolgi, valoviti lasje so postali zelo priljubljeni pri fantih in moških, ki so posnemali svoje rock idole, kot so bili člani skupin Beatles in Rolling Stones. Dolgi lasje so simbolizirali uporništvo proti družbenim normam.

Vpliv moške mode 60 na sodobno modo

Moška moda 60. let je močno vplivala na sodobne modne trende za moške:

 • Sproščen slog oblačenja – Danes je sproščen slog oblačenja s kavbojkami, majicami in športnimi copati popolnoma sprejemljiv za mnoge priložnosti.
 • Živahne barve – Moški danes nosijo veliko bolj barvita oblačila kot v preteklosti, vključno z živahnimi barvami.
 • Vzorci – Karo vzorci, pisani vzorci in floralni vzorci so spet zelo priljubljeni v moški modi.
 • Kavbojke – Levi’s in druge znamke kavbojk uživajo neprekinjeno priljubljenost že desetletja, potem ko so postale modni hit v 60. letih.
 • Sončna očala – Velika sončna očala ostajajo priljubljen modni dodatek za moške, zlasti v poletnih mesecih.
READ  Moška Moda 1985

V mnogih pogledih je bila moška moda 60. let začetek bolj sproščenega in udobnega sloga oblačenja, ki je še vedno priljubljen danes. Ta desetletje je pustilo trajen pečat na moški modi.

Zaključek

Moška moda v 60. letih prejšnjega stoletja je doživela velike spremembe v smeri bolj sproščenega in barvitega sloga. Namesto formalnih oblek so postala priljubljena bolj udobna oblačila, kot so majice polo, kavbojke in usnjene jakne.

Na to preobrazbo moške mode so vplivali mladinska kultura, rock glasba, hipijevska kultura in moda z ulice. Številni modni kosi in dodatki iz 60. let, kot so jeans hlače, majice s kratkimi rokavi in sončna očala, ostajajo priljubljeni še danes. V mnogih pogledih je bilo to revolucionarno desetletje, ki je za vedno spremenilo moško modo.

 

Related posts

Elegantna Moška Obleka

admin

Europark Trgovine Moška Moda

admin

Italijanska Moška Moda

admin

Leave a Comment