Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Moška moda

Kako izbrati pravi klobuk za moški obraz?

Klobuk je lahko odličen modni dodatek za vsakega moškega. Vendar pa je pomembno izbrati pravi klobuk, ki bo ustrezal vašemu obrazu in slogu. S pravim klobukom boste videti samozavestni in elegantni.

Oblika klobuka

Oblika klobuka je ključnega pomena. Najbolj priljubljeni sta fedora in trilby, vendar obstajajo še številni drugi slogi.

Fedora

Fedora ima širši rob in bolj stožčasto obliko. Dobro se poda ožjim, dolgim obrazom, saj ustvari videz širine. Če imate okrogel obraz, vam fedora verjetno ne bo najbolje pristajala.

Trilby

Trilby ima ožji in ravnejši rob kot fedora. Primeren je za okrogle in širše obraze, saj ne bo še dodatno poudaril širine. Lahko ga kombinirate tudi s krajšimi pričeskami.

Pork pie

Pork pie klobuki imajo ravno in nizko kapo. So odlična izbira za moške z okroglimi obrazi, saj ne bodo dodali videza širine. Dobro se podajo tudi krajšim pričeskam.

klobuk

Velikost klobuka

Pravilna velikost klobuka je bistvenega pomena za dober videz. Prevelik klobuk bo deloval smešno, premajhen pa neugledno.

Merite obseg glave tik nad obrvmi. Velikost klobuka naj bo približno 2,5 cm večja od izmerjenega obsega. Poskrbite tudi, da notranji obod klobuka sega približno 2 prsta nad obrvmi.

Barva

Pri izbiri barve klobuka upoštevajte barvo las, oči in polt. Klobuk naj se ujema z barvnim tonom vaših las. Temnolasi moški lahko izbirajo med temnejšimi barvami, kot so črna, siva in rjava. Svetlolasi moški pa naj izberejo svetlejše barve, kot so kaki, bež in peščena.

Klobuk v barvi oči bo poudaril le-te, zato je dobra izbira. Če imate toplejši podton kože, izberite tople barve in obratno.

Klasične barve, kot sta črna in rjava, so vedno dobra izbira za vsak slog in priložnost.

READ  Kako Je Plačan Dopust

Slog

Slog klobuka izberite glede na svoj osebni slog oblačenja.

Eleganten slog

Za poslovni videz ali formalnejše priložnosti izberite klobuk iz kakovostnejših materialov, kot sta volna ali filc. Primerni so fedora, homburg ali trilby klobuki v klasičnih barvah.

Sproščen slog

Za bolj sproščen videz lahko izberete platnen ali slamen klobuk v svetlejših barvah. Odlično se podajo casual oblačilom za prosti čas. Primerni so fedora, pork pie ali bucket klobuki.

Kakovost

Kakovosten klobuk bo trajal dlje časa in ohranil obliko. Izberite klobuke iz naravnih materialov, kot so volna, bombaž ali slama. Klobuki iz umetnih materialov hitreje izgubijo obliko.

Ravno tako preverite notranjo oblogo klobuka, saj mora biti dovolj trdna, da obdrži obliko.

Pri nakupu v živo preizkusite klobuk tako, da ga nežno stisnete z obema rokama. Kakovosten klobuk se po stisku takoj vrne v prvotno obliko.

Kje kupiti

Kakovostne moške klobuke lahko kupite v specializiranih trgovinah za moško modo. Nekatere trgovine ponujajo tudi storitev prilagoditve klobuka vaši glavi za najboljše prileganje.

Spletne trgovine ponujajo veliko izbiro slogov klobukov po ugodnih cenah. Vendar pri spletnem nakupu ne morete preizkusiti prileganja klobuka, zato bodite pozorni na pravilno izbiro velikosti.

Vzdrževanje klobuka

Z rednim čiščenjem in pravilnim shranjevanjem boste podaljšali življenjsko dobo vašega klobuka.

Po vsaki uporabi očistite notranjost klobuka s krtačko. Zunanjost obrišite z mehko krpo, da odstranite madeže in prah.

Klobuka ne perite v pralnem stroju ali kemično čistite. To bi lahko poškodovalo material.

Klobuk shranjujte v škatli ali na obešalniku, da ohranite obliko. Izogibajte se stiskanju klobuka med shranjevanjem.

Nasveti za nošenje klobuka

– Klobuk nosite rahlo nagnjen naprej, tako da senca pada na vaše čelo.
– Prilagodite trak okoli glave za udobno in varno prileganje. Klobuk ne sme drseti na glavi.
– Ko klobuka ne nosite, ga odložite s krajcem navzgor, da ohranite obliko.
– Klobuka ne posojajte, saj se bo prilagodil obliki glave nosilca.
– Izogibajte se nošenju klobuka v dežju ali snegu, saj lahko voda in sneg poškodujeta material.

READ  Moška Italijanska Moda

klobukKako izbrati pravi klobuk za moški obraz?

Related posts

Moška Moda Brada

admin

Moška Moda Devetdesetih

admin

C&A Moška Moda

admin

Leave a Comment