Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Mariboru

Poroka v Mariboru je lahko čudovita izbira za vse pare, ki iščejo edinstveno lokacijo za svoj poseben dan. Maribor, drugo največje mesto v Sloveniji, ponuja veliko možnosti za poročne slovesnosti in zabave. Od mogočnih grajskih dvoran do intimnih vinotočev ima Maribor nekaj za vsak okus in proračun.

Poroka V Mariboru

Zakaj izbrati Maribor za poroko

Maribor je odlična izbira za poroko iz več razlogov:

 • Bogata zgodovina in kultura – Mesto ima čudovite zgodovinske znamenitosti, od mogočne stolnice do trdnjave nad mestom.
 • Vinska regija Štajerska – Maribor obkrožajo vinogradi, zato je idealen za vinsko poroko.
 • Drava – Reka Drava teče skozi središče mesta in nudi čudovite možnosti za poročne fotografije.
 • Pestra ponudba poročnih lokacij – Maribor ponuja vse od grajskih dvoran do modernih prizorišč za poroke.
 • Dostopnost – Mesto ima dobro prometno povezavo tako z Ljubljano kot z Avstrijo in Madžarsko.
 • Nižji stroški kot v Ljubljani – Poroka v Mariboru je lahko cenejša kot v prestolnici.

Najbolj priljubljene lokacije za poroke v Mariboru

Grajska poroka v gradu Betnava

Če si želite poroke kot iz pravljice, je grad Betnava odlična izbira. Renesančni grad iz 16. stoletja se ponaša z mogočnimi grajskimi dvoranami, razkošnimi vrtovi in terasami s čudovitim razgledom na Pohorje. Na gradu lahko gostite civilno poroko, cerkveni obred in celotno poročno zabavo. Na gradu je tudi razpoložljivih več nastanitev za svatove.

Poroka v Narodnem domu Maribor

Narodni dom Maribor, zgrajen leta 1904, velja za enega najlepših primerov secesijske arhitekture pri nas. Ponosni smo lahko na Veliko dvorano, ki sprejme do 300 gostov. S svojo monumentalno lepoto in bogato zgodovino ponuja čudovito kuliso za elegantno mestno poroko.

Poročna zabava v Hiši Stare trte

Hiša Stare trte je nekaj posebnega – spomenik najstarejši trti na svetu. Nahaja se ob reki Dravi v samem starem mestnem jedru. Zabava v senci Stare trte z razgledom na reko je nepozabno doživetje. V sklopu hiše je tudi poročna dvorana, ki sprejme do 100 gostov.

READ  Poroka V Las Vegasu

Vinotoči in vinske kleti

Številni mariborski vinotoči in vinske kleti so priljubljene izbire za intimnejše poroke. Ponuja jih večina večjih vinarjev, kot so Vinag, Mariborske vinske kleti in drugi. Lokacije kot je Vinagov vinski hram ali Zlata trta Mariborskih vinskih kleti nudijo čudovito kuliso za vinsko obarvano poroko.

Priprave na poroko v Mariboru

Poročni obred

Za cerkveno poroko pridejo v poštev stolnica, minoritska cerkev, cerkev sv. Magdalene in druge. Za civilni obred je na voljo poročna dvorana mariborske mestne hiše. Če si želite poroke na prostem, je mogoče urediti na prizoriščih kot sta Grajski trg ali Trg Leona Štuklja.

Catering

Maribor ponuja pestro izbiro cateringov, specializiranih za poročna slavja. Lokalne kulinarične dobrote lahko vključujejo štajersko kislo juho, ajdove žgance, orehovo potico in seveda odlična lokalna vina.

Fotografiranje

Za nepozabne poročne fotografije v Mariboru ne bo manjkalo čudovitih kotičkov. Poleg poročnih prizorišč so za fotografiranje primerni tudi Trg svobode, Grajski trg, Drava, mestni park in Pohorje. Brezskrbno prepustite ujetje trenutkov v objektiv izkušenemu mariborskemu poročnemu fotografu.

Poročna torta

Mariborske slaščičarne ponujajo raznovrstne poročne torte, prilagojene vašemu okusu in proračunu. Tradicionalna izbira je potica, lahko z orehi, skuto ali sirom. Modernejše poročne torte vključujejo okuse čokolade, vanilije ali svežega sadja.

Cvetje in dekoracije

Mariborski cvetličarji vam lahko pomagajo ustvariti sanjsko poročno dekoracijo – od šopkov za nevesto do cvetličnih aranžmajev za mize in oltar. Priljubljene so miniature vinske trte in grozdja kot poklon mariborski vinski tradiciji.

Kam na poročno potovanje iz Maribora

Maribor je odlično izhodišče za poročna potovanja tako v Sloveniji kot v sosednjih državah:

 • slovenska obala in Kras
 • romantična doživetja v gorah (Pohorje, Alpske doline)
 • wellness v termah (Moravske, Radenci)
 • Dunaj – 2 uri vožnje
 • Budimpešta – 3 ure vožnje
 • Benetke – 5 ur vožnje
READ  Poroka V Skednju

Kamorkoli že potujete, ne pozabite nazdraviti vaši ljubezni s kozarcem odličnega mariborskega vina!

 

Related posts

Poroka V Gorah

admin

Poroka V Postojnski Jami

admin

Dokumenti Za Poroko V Tujini

admin

Leave a Comment