Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poročne tradicije

Izbira poročnih pričesk in ličil

Izbira poročne pričeske in ličil je eden najpomembnejših delov načrtovanja poroke. S pravo pričesko in ličili se lahko počutite posebne, samozavestne in čudovite na vaš veliki dan. V tem članku bom delil nasvete za izbiro pričeske glede na obliko obraza, dolžino in teksturo las, barvo kože in osebni slog. Prav tako bom govoril o tem, kako izbrati senčila, šminko in druge ličila, ki bodo dopolnila vaš celoten videz.

Dejavniki, ki vplivajo na izbiro pričeske

Oblika obraza

Oblika vašega obraza je pomemben dejavnik pri izbiri pričeske.

Če imate okrogel obraz, izberite pričesko, ki bo podaljšala vaš obraz in ga naredila bolj ovalnega. Pričeske z ravno črto čez čelo ali tiste, spete nazaj od obraza bodo dobre izbire. Izogibajte se kodrastim pričeskam, ki bodo še bolj poudarile okroglost.

Ovalni obrazi lahko nosijo skoraj katerokoli pričesko. Toda pričeske z valovitimi lasem ob straneh obraza bodo še posebej lepe.

Za srčaste obraze priporočamo pričeske z razdelkom na sredini ali tiste, ki gredo čez čelo, saj bodo zakrile širok del čela.

Dolžina in tekstura las

Pričeska naj bo prilagojena dolžini vaših las. Če imate kratke lase, izberite elegantno pričesko, ki ne zahteva veliko las. Za dolge lase lahko izbirate bolj razkošne pričeske.

Upoštevajte tudi teksturo svojih las. Tanki, fini lasje bodo bolje izgledali v gladkih pričeskah. Debelejši, kodrasti lasje pa bodo lepše prišli do izraza v bolj razgibanih pričeskah.

Barva kože

Topli odtenki, kot je slonokoščena barva, bodo primerni za toplejše odtenke polti. Hladnejši odtenki, kot sta bela in slonova kost, bodo boljši za hladnejše odtenke polti. Izogibajte se barvam, ki so preveč kontrastne z vašo poltjo.

READ  Izbira poročnih vabil in stacionarij

Osebni slog

Končno, pričeska naj odraža vaš osebni slog. Če ste bolj sproščeni tip, lahko izberete bolj neformalno pričesko. Bolj elegantni tipi boste morda želeli bolj urejeno pričesko. Romantične duše naj izberejo pričesko z mehkimi valovi ali cvetjem.

Izbira poročnih pričesk in ličil

Vrste poročnih pričesk

Spuščeni lasje

Spuščeni lasje so najbolj priljubljena izbira poročnih pričesk. So elegantni in romantični. Lahko so popolnoma spuščeni ali speti nazaj na eni ali obeh straneh. Dodate lahko tudi cvetje ali nakit za še bolj poseben videz.

Spolzke pričeske

Spolzke pričeske so pospravljene nazaj od obraza in poudarijo vaše ličnice ter elegantno vratno linijo. Lahko so gladke ali valovite. Ta slog je odlična izbira za toplejše dni.

Koc v figo

Koc spet visoko na zatilju je klasična in elegantna izbira. Figa je lahko gladka ali zavita v šobo. Ta pričeska je primerna za vse dolžine las.

Cvetje ali trakovi

Dodajanje cvetja, trakov ali drugih okraskov v lase je preprost način za ustvarjanje posebne poročne pričeske. Najbolje deluje na dolgih laseh, kjer lahko okraski prosto visijo.

Izbira senčil

Senčila so nepogrešljiv del poročnega ličenja. Naj bodo nežna in diskretna – ta dan ni čas za drzne barvne kombinacije. Izberite senčila v nevtralnih, zemeljskih ali rožnatih odtenkih. Lahko so sijoča ali mat. Senčite veke z nekaj odtenki, da ustvarite globino.

Izbira šminke

Priporočljivo je, da izberete dolgotrajno, mat šminko v nevtralnem roza ali rdečem odtenku. Izogibajte se shimmer šminkam, ki bodo na fotografijah izgledale preveč bleščeče. Šminka naj bo v odtenku, ki vam dobro pristaja – toplejši odtenki za tople polti in hladnejši za hladne polti.

Ličenje obraza

Za ličenje obraza izberite korektor, puder in rumenilo v istem tonu kot vaša naravna polt. Nanesite v tankih plasteh za naraven učinek. Pazite, da končni videz ni preveč naličen – naravna lepota naj pride do izraza.

READ  Izbira poročnih prstanov: Nasveti strokovnjakov

Zaključek

Izbira prave poročne pričeske in ličil zahteva razmislek o vaših lastnostih in osebnem slogu. S temi nasveti upam, da boste lažje izbrali videz, v katerem se boste počutili čudovito in samozavestno na vaš veliki dan. Ne pozabite – najbolj pomembno je, da ste vi sami in da uživate v tem posebnem trenutku.

Related posts

Izbira poročnih prstanov: Nasveti strokovnjakov

admin

Izbira poročnih vabil in stacionarij

admin

Muslimanski poročni običaji in tradicije

admin

Leave a Comment