Ideje za dom, družino, poroke in praznovanja po letnih časih
Image default
Poroka

Poroka V Postojnski Jami

Postojnska jama je ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Sloveniji. S svojimi 24 km raziskanih rovov in veličastnimi kapniškimi tvorbami privablja obiskovalce iz celega sveta. V zadnjih letih postaja Postojnska jama vse bolj priljubljena tudi kot prizorišče porok.

Zakaj izbrati Postojnsko jamo za poroko?

Postojnska jama ponuja edinstveno in čarobno vzdušje za sklenitev zakonske zveze. Nekaj razlogov, zakaj je lahko odlična izbira:

Velčastna kulisa

Postojnska jama preseneča z razkošnimi kapniškimi tvorbami, ki ustvarjajo pravljično kuliso. Bele skalne tvorbe, pitniki, stebri in draperije nudijo čudovito naravno dekoracijo.

Intimno vzdušje

Poroka v Postojnski jami omogoča bolj intimno vzdušje kot tradicionalna poroka na prostem. Zaradi omejenega števila gostov je obred bolj oseben.

Nepozabni spomini

Gostje bodo navdušeni nad edinstveno lokacijo. Poroka v tako posebnem naravnem okolju prinaša neprecenljive spomine za vse življenje.

Odlične fotografije

Fotografije poroke v čudovitem podzemnem svetu Postojnske jame bodo videti pravljično. Gre za priložnost za res izjemne in drugačne poročne fotografije.

Poroka V Postojnski Jami

Priprave na poroko v Postojnski jami

Če ste se odločili za poroko v Postojnski jami, je potrebno opraviti nekaj priprav.

Izbira datuma in ure

Poroke v Postojnski jami potekajo ob torkih in četrtkih. Najbolje je rezervirati termin vsaj 6 mesecev vnaprej. Poletni meseci so bolj zasedeni, tako da je priporočljivo izbrati datum jeseni ali spomladi.

Število gostov

Število gostov na poroki v jami je omejeno na 30 oseb. To vključuje ženina, nevesto, starše, priče in ostale goste. Večje poroke torej niso mogoče.

Obred

Možna je civilna ali cerkvena poroka. Za slednjo morate poskrbeti za duhovnika. Po končanem obredu v jami sledi pogostitev zunaj pred vhodom v jamo.

Fotografiranje

Za fotografiranje v notranjosti Postojnske jame potrebujete predhodno najavo in dovoljenje uprave. Priporočljivo je najeti izkušenega fotografa, ki pozna razmere v jami. Svetloba je namreč zelo šibka, fotografiranje pa otežuje tudi visoka zračna vlaga.

READ  Poroka V Škofji Loki

Cena in rezervacija

Cena najema prostora za poroko v Postojnski jami je 1500 €. V to je vključen tudi voden ogled jame pred ali po obredu. Termin je potrebno rezervirati vsaj pol leta vnaprej pri upravi Postojnske jame.

Potek poroke v Postojnski jami

Kako poteka poročni obred v Postojnski jami?

Zbiranje pred vhodom

Svatje se najprej zberejo pred glavnim vhodom v Postojnsko jamo. Tu lahko poteka tudi fotografiranje v poročnih oblekah.

Voden ogled

Pred začetkom obreda imajo svatje voden ogled najlepšega dela Postojnske jame. Spoznajo zgodovino in nastanek jame ter njene največje znamenitosti. Ogled traja približno 45 minut.

Obred v Kapelici

Sledi obred v tako imenovani Kapelici, edinstvenem podzemnem prostoru bele barve. Kapelica se nahaja približno 1 km stran od glavnega vhoda v jamo. Do nje vodi ozka pot ob reki Pivki. Prostor je primerno urejen za potek obreda s sedeži za goste in okrašen z cvetjem ter svečami.

Pogostitev in fotografiranje

Po končanem obredu sledi pogostitev zunaj pred Postojnsko jamo. Tu imajo svatje tudi priložnost za skupinsko fotografiranje. Nato sledi poroka zabava v izbranem lokalu.

Zaključek

Poroka v Postojnski jami predstavlja nepozabno in pravljično izkušnjo. Čeprav zahteva več priprav in organizacije, se ta trud bogato poplača. Eksotična lokacija namreč ustvari neprecenljive spomine in omogoči res edinstveno poroko, ki je svatje ne bodo nikoli pozabili. Gre za popolno izbiro za vse, ki si želite drugačne in bolj intimne poroke stran od tradicionalnih prizorišč na prostem.

Related posts

Poroka V Portorožu

admin

Poroka V Naravi

admin

Cerkvena In Civilna Poroka V Tujini

admin

Leave a Comment